Quantcast

Vokietija nebemokės tiems, kurie nesiskiepijo, bet turi karantinuotis

Vokiečiai, nepaskiepyti nuo COVID-19, nebegaus kompensacijos už prarastą darbo užmokestį, jei nuo lapkričio mėnesio turės būti karantine, trečiadienį sakė sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas.

Vyriausybė bent penkias dienas mokėjo į karantiną pasiųstiems darbuotojams, turėjusiems kontaktą su užsikrėtusiu asmeniu arba grįžusiems iš „didelės rizikos“ zonos užsienyje. Tačiau ši politika baigsis nuo lapkričio 1 d., sakė J. Spahnas po susitikimo su 16-os Vokietijos žemių sveikatos apsaugos ministrais. Tai naujausia vyriausybės iniciatyva paskatinti daugiau vokiečių skiepytis.

Skiepijimasis ir toliau yra „asmeninis sprendimas“, sakė J. Spahnas, tačiau šis sprendimas dabar „taip pat bus susijęs su atsakomybe už finansines pasekmes“. „Kai kurie žmonės sakys, kad tai reiškia spaudimą tiems, kurie nesiskiepija. Manau, turime į tai pažvelgti kitaip – tai taip pat ir sąžiningumo klausimas“, – sakė jis.

Tie, kurie yra paskiepyti, Vokietijoje nebeprivalo karantinuotis.

Remiantis oficialiais duomenimis, iki trečiadienio 63,4 proc. Vokietijos gyventojų buvo visiškai pasiskiepiję nuo COVID-19 – gerokai mažiau nei 85 proc., tokį kiekį sveikatos agentūra Roberto Kocho institutas (RKI) laiko būtinu.

Skiepijimo kampanijai baigiant išsikvėpti, užvirė diskusijos dėl galimų apribojimų neskiepytiesiems, nors privaloma vakcinacija tam tikroms gyventojų grupėms kol kas atmetama.

Daugelis Vokietijos žemių įvedė taisykles, leidžiančias restoranams ir kitoms laisvalaikio įstaigoms riboti patekimą įleidžiant tik paskiepytuosius arba galinčiuosius parodyti, kad neseniai pasveiko nuo šios ligos. O nuo spalio mėnesio kiekvienas, norintis gauti greitą neigiamą testą kaip skiepijimo pakaitalą, turės už jį susimokėti iš savo kišenės. Vyriausybė nutraukia iniciatyvą, pagal kurią tyrimai buvo plačiai prieinami ir nemokami visiems.

Vokietija trečiadienį pranešė apie 10 454 naujus COVID-19 atvejus per pastarąsias 24 valandas, sergamumo lygis per pastarąsias septynias dienas buvo 65 nauji užsikrėtimai 100 tūkst. gyventojų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gedas

Gedas portretas
Lietuvoje nors už vieną karantinavimosi dieną valstybė mokėjo? Susirgus mokėjo...- už pirmas 2 dienas darbdavys o už likusias berods 40% uždarbio Sodra...

AŠ manau

AŠ manau portretas
Taip turi ir Lietuva sekti Vokietijos pavyzdžiu. Kabai jau daug viska žinančių suprantančiu atsirado. Prisiskaito įvairių melagienų, prisižiūri įvairi sukurtu .sufabrikuotu nuotraukų ir mano esantis žinovai viruso. Nemokėti jokių kompensacijų .

Hugo

Hugo portretas
Pihui man ant jusu skiepu, dvėskit šunys
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių