Quantcast

Vokietija kitais metais surengs derybas dėl Ukrainos atstatymo

  • Teksto dydis:

Vokietija kitais metais surengs tarptautinę konferenciją dėl Ukrainos atstatymo, po susitikimo su ukrainiečių prezidentu Volodymyru Zelenskiu Niujorke pareiškė vokiečių kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas).

2024-ųjų birželio 11-osios derybos, kurių tikslas – padėti Ukrainai išlaikyti jos ekonomiką ir ilgainiui atkurti infrastruktūrą, vyks Berlyne, pridūrė kanceliarija.

Praėjusį kartą tokia konferencija – dėl lėšų skyrimo Ukrainai atkurti pasibaigus Rusijos invazijai – vyko Londone, kur birželį susirinko daugiau kaip 60 šalių ir finansinių institucijų vadovai bei atstovai.

O. Scholzas su Ukrainos prezidentu pusvalandžiui susitiko trečiadienį, Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos kuluaruose Niujorke.

Kanceliarijos teigimu, diskusijose daugiausia dėmesio skirta politinei, karinei ir humanitarinei padėčiai Ukrainoje.

Vokietijos kancleris dar kartą patvirtino, kad Berlynas ir toliau rems Kyjivą.

Pranešime „Telegram“ platformoje V. Zelenskis teigė, kad jis ir O. Scholzas aptarė padėtį fronto linijoje ir prioritetinius Ukrainos gynybos pajėgų poreikius.

„Ypatingas dėmesys buvo skiriamas pasirengimui tarptautinei konferencijai dėl Ukrainos atkūrimo, vyksiančiai Vokietijoje“, – pridūrė jis.


Šiame straipsnyje: vokietijaderyboskaras UkrainojeUkrainos atstatymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių