Quantcast

Vokietija 27 asmenims pateikė kaltinimus dėl kraštutinių dešiniųjų rengto sąmokslo

  • Teksto dydis:

Vokietijos federaliniai prokurorai antradienį pranešė, kad praėjusiais metais suimtiems 27 įtariamiems kraštutinių dešiniųjų grupuotės šalininkams pateikė kaltinimus dėl dalyvavimo sąmoksle užpulti šalies parlamentą ir nuversti vyriausybę.

Tarp jų yra 26 asmenys, kaltinami priklausymu visoje šalyje veikusiam ekstremistų tinklui, kurio centre buvo Frankfurto aristokratas ir verslininkas princas Heinrichas XIII Reussas (Heinrichas XIII Roisas), ir viena moteris, kaltinama rėmusi šią grupę.

„Kaltinamieji rimtai įtariami naryste teroristinėje organizacijoje ir rengimusi [valstybės] išdavystei“, – sakoma prokurorų pareiškime dėl judėjimo „Reicho piliečiai“ (Reichsbuerger).

Atsižvelgiant į organizacijos dydį ir įtariamo sąmokslo sudėtingumą, kaltinamuosius teis trys aukštesnės instancijos regioniniai teismai Frankfurte, Miunchene ir Štutgarte.

Šie asmenys buvo sulaikyti praėjusį gruodį per reidus, surengtus visoje Vokietijoje. Jų byla sulaukė tarptautinės žiniasklaidos dėmesio ir paskatino karštas diskusijas šalyje apie tai, kaip pažaboti augančią ir vis labiau drąsėjančią kraštutinių dešiniųjų srovę.

Vyriausiasis federalinis prokuroras Peteris Frankas (Pėteris Frankas) teigė, kad „Reicho piliečiai“, kaip manoma, buvo suorganizavę tarybą, kuri turėjo perimti valdžią po pučo, ir karinį padalinį, kuris turėjo sukurti naują Vokietijos kariuomenę.

Prokuroro teigimu, kai kurie organizacijos nariai ketino panaudoti jėgą, kad patektų į Vokietijos Bundestagą, žemesniuosius parlamento rūmus, o grupės pasirengimas, anot jo, jau buvo pažengęs į priekį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Olietuvoje nieko nedaro,tik musu ponai sako,mes nieko nezinojom,nieko ne matem,tokia musu saugumas ir kitos strukturos,jie tik suzino kai jau pasako kitos valstybes,musu nemoksai sedi poste ,tik pinigus ima,

Vokietijoje

Vokietijoje portretas
Dirba anglosaxsu spec tarnybos, kontroliuja visa europa, 100000amerikonu vergvaldziu armija stovi ten, ant kiek nepriklausoma Vokietija ir aplamai eu py de ras tynas.

O kada

O kada portretas
Mūsuose susems 5 kolonos skerdžius, užpiskius, orlovskius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių