Quantcast

Vokiečių verslininkui pareikšti kaltinimai dėl sandėrių su Rusijos kariuomene

Vienam vokiečių verslininkui ir įtariamam nusikaltimo bendrininkui buvo pareikšti kaltinimai dėl Europos Sąjungos sankcijas pažeidusio įrangos pristatymo su Rusijos kariuomene susijusiai įmonei, antradienį pranešė vokiečių prokurorai.

Pagrindiniam įtariamajam, kuris dėl galiojančių asmens duomenų apsaugos taisyklių įvardijamas tik kaip Alexander'as S., pareikšti septyni kaltinimai dėl eksporto įstatymų pažeidimų ir darbo užsienio žvalgybai.   

Jis kaltinamas pristatęs stakles neįvardijamai valstybinei gynybos pramonės įmonei, gaminančiai raketų sistemas Rusijos kariuomenei, taip pat nurodęs netikrus gavėjų duomenis ir pateikęs melagingus duomenis apie numatytą tos įrangos naudojimo paskirtį.       

Anot prokurorų, nuo 2016-ųjų sausio iki 2018 metų sausio buvo atlikti septyni pristatymai, kurių bendra vertė siekia maždaug 8 mln. eurų.  

Visa pristatyta įranga yra vadinamosios dvejopos paskirties prekės, kurios gali būti naudojamos tiek civiliniais, tiek kariniais tikslais, nurodė prokurorai. Šiuo metu galiojančios ES taisyklės draudžia eksportuoti į Rusiją tokias prekes, jeigu jos yra skirtos ar gali būti skirtos Rusijos kariuomenei.  

Antras įtariamasis Alexander'as O. kaltinamas bendrininkavimu pažeidžiant eksporto įstatymus. Anot prokurorų, jis patarinėjo minėtam verslininkui, kaip apeiti įstatymus, ir dalyvavo susitikimuose, kuriuose buvo aptariami logistiniai klausimai.

Prokurorų teigimu, Alexander'ui O. per jo kontroliuojamą bendrovę buvo sumokėti komisiniai. Įtariama, kad jis gavo iš viso apie 270 tūkst. eurų.   

Kaltinamasis aktas buvo pateiktas spalio 8 dieną Hamburgo žemės teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių