Quantcast

Visoje Prancūzijoje nuo šeštadienio įsigalioja komendanto valanda

Kovojant su koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimu, visoje Prancūzijoje nuo šeštadienio įsigalioja komendanto valanda nuo 18 val. iki 6 val., ketvirtadienį informavo šalies ministras pirmininkas Jeanas Castexas (Žanas Kasteksas).

Tokia priemonė galios bent dvi savaites, per spaudos konferenciją sakė premjeras.

Pasak jo, iki 18 val. turės užsidaryti visos parduotuvės ir paslaugų įmonės, išskyrus skubios pagalbos tarnybas.

„Virusas vis dar aktyviai plinta“, – sakė J. Castexas.

Iki šiol didžiojoje šalies dalyje galiojo komendanto valanda, prasidedanti 20 val. ir trunkanti iki 6 val., nors kai kur, ypač smarkiai nuo pandemijos nukentėjusiuose rytuose, ji prasideda 18 valandą.

J. Castexas teigė, kad po metų pabaigos švenčių labai bijotas užsikrėtimų COVID-19 šuolis neįvyko, tačiau pabrėžė, kad jei epidemiologinė padėtis smarkiai pablogėtų, „nedelsiant“ būtų įvestas naujas karantinas.

Dabar situacija Prancūzijoje „kontroliuojama“, bet vis tiek „trapi“, sakė premjeras. Ligoninių apkrova vis dar „didelė, bet stabili“, pažymėjo jis.

Mokyklos gali toliau dirbti, bet kol kas uždrausta sporto veikla patalpose.

Nuo sausio 25-osios į auditorijas galės grįžti universitetų pirmakursiai, bet užsiėmimų dalyvių skaičius bus ribojamas.

J. Castexas per spaudos konferenciją taip pat sakė, kad keliautojai, atvykstantys į Prancūziją iš ne Europos Sąjungos šalių, turės pateikti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, gautą prieš 72 valandas ar mažiau, ir septynias dienas savarankiškai izoliuotis. Po to jiems turės būti atliktas dar vienas PGR (polimerazės grandininės reakcijos) testas.

Naująsias priemones iš dalies paskatino nuogąstavimai, kad nauji mutavę viruso variantai, kurie pirmą kartą buvo aptikti Britanijoje ir Pietų Afrikoje, taps dominuojančiu plitimo veiksniu, sakė J. Castexas.

Siekiant paspartinti vakcinaciją, kurią kritikai įvertino kaip pernelyg lėtą, palyginti su Prancūzijos kaimynėmis, J. Castexas teigė, kad žmonės, sergantys ligomis, dėl kurių jie yra ypač pažeidžiami, jau galės skiepytis nuo COVID-19, kai pirmadienį atsidarys daugiau nei 700 vakcinacijos centrų.

Jis pridūrė, kad iki sausio pabaigos bus paskiepyta daugiau nei milijonas žmonių – toks tikslas buvo paskelbtas gruodžio pabaigoje.

Premjeras taip pat gynė sprendimą pirmenybę suteikti pagyvenusiems žmonėms ir sveikatos priežiūros darbuotojams, užuot bandžius kuo greičiau paskiepyti kuo didesnę dalį gyventojų.

„Kuo greičiau galėsime paskiepyti pažeidžiamiausius, tuo greičiau mūsų ligoninės išvengs rizikos būti perpildytos“, – sakė J. Castexas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Bonne nouvelle!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių