Quantcast

Visoje Amerikoje organizuojami protestai prieš imigracijos politiką

  • Teksto dydis:

Šeštadienį visoje Amerikoje rengiamos demonstracijos prieš prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) griežtą imigracijos politiką, pasigirstant vis daugiau aktyvistų raginimų panaikinti JAV imigracijos politiką įgyvendinančią agentūrą.

„Mes protestuosime Vašingtone ir visoje šalyje“, – savo tinklalapyje pranešė protesto „Šeimos turi būti kartu“ organizatoriai.

Vašingtone protestas prasidės „Lafayette“ aikštėje tiesiai priešais Baltuosius rūmus, o vėliau bus žygiuojama iki Kapitolijaus.

Siekdama sustabdyti dešimtis tūkstančių imigrantų, kurie kiekvieną mėnesį kerta pietinę JAV sieną,  Amerikos administracija nuo gegužės pradžios nurodė sulaikyti visus nelegaliai sieną kertančius suaugusiuosius, įskaitant ir prieglobsčio prašytojus.

Daugelis JAV ir Meksikos sieną kertančių žmonių yra skurstantys žmonės, kurie bėga nuo gaujų smurto ir kitų bėdų Centrinėje Amerikoje.

Dėl D. Trumpo politikos išsigandę vaikai buvo atskirti nuo tėvų. Itin didelį pasipiktinimą sukėlė nuotraukos, kuriose vaikai užfiksuoti sėdintys aptvarose. Nors D. Trumpas praėjusią savaitę pasirašė įsaką nebeatskirti šeimų, tačiau teisininkai sako, kad šis procesas bus ilgas ir chaotiškas.

Maždaug 2 tūkst. vaikų vis dar lieka atskirti nuo tėvų, rodo praėjusį savaitgalį paskelbti oficialūs duomenys.

Ketvirtadienį šalia Kapitolijaus buvo suimta daugiau nei 500 moterų, įskaitant ir Kongreso narę, kurios protestavo prieš D. Trumpo imigracijos politiką. Protestų vyko ir kitose šalies vietose, tačiau šeštadieniniai protestai turėtų būti gerokai didesni" vien tik Vašingtone juose gali dalyvauti 50 tūkst. žmonių ar daugiau.


Šiame straipsnyje: imigracijaAmerika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Piktui

Piktui portretas
Matai Indenu Amerikoje beveik kad neliko, arba labai misrus taip kad tamstos teorija jau nepritaikoma. Indenai isnaikinti, kaip ir Australijos aborigenai, kaip ir lietuviai bus isnaikinti jei prisileis kitu tautu ir rasiu . Mazos tautos isnyksta deja, jei gimstamumo nera o isileidzia dideliu tautu ar rasiu zmones tai kitaip ir but negali. Lietuviu 2milijonai, ukrainieciai pavyzdziui 50 milijonu, jiems nieko nereiskia 3 milijonus atsiust. Manau aisku kas tada bus...

pikts

pikts portretas
Apie imigracija turetu spresti tikri amerikieciai-indenai. Visi kiti yra okupantai. Pagal tarptautine teise okupantu valdzia ir jos sprendimai turi buti ignoruojami tarptautineje visuomeneje. Tie, save ivardinantys tikrais amerikieciais, viso labo yra okupantu palikuonys is kuriu indenai turetu atimti balsavimo teise. Tai nerealu, bet tai yra tiesa i kuria visi valosi kojas. Valosi kojas i indenus, i totorius, i Karaliauciu. Pasaulis supuvo ir niekam neidomios tautos ir ju likimai. Jauciu kazkas kojas nusivalys i Lietuva, nes pozymiu jau yra.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių