Quantcast

Vilioja japonus

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka mielai lauks japonų, kad šie pastatytų jo šalyje gražią ir gerą atominę elektrinę.

Savo mintimis A.Lukašenka pasidalijo su Japonijos ambasadoriumi Takehitu Harada, kuris įteikė Baltarusijos vadovui skiriamuosius raštus.

"Jeigu sugalvosite kur nors statyti atominę elektrinę, Baltarusija turėtų būti viena iš pirmųjų sąraše. Turite pastatyti pas mus gražią, gerą atominę elektrinę", – sakė Baltarusijos vadovas.

Kalbėdamas apie nelaimę Fukušimoje, A.Lukašenka teigė, kad tai – ne kliūtis plėtoti branduolines technologijas.

"Atsitiko nelaimė, tačiau tai nereiškia, kad taikus atomas niekam nereikalingas", – pabrėžė A.Lukašenka ir pridūrė, kad visuomenės pasipiktinimas praeis.

Priimdamas kitų diplomatų skiriamuosius raštus A.Lukašenka ES atstovams pabrėžė, kad į skelbiamas sankcijas reaguos piktai.

"Tos sankcijos, kuriomis jūs, europiečiai, mojuojate mums prieš nosį, jūs supraskite – mes kol kas pakenčiame. Tačiau jei tik peržengsite raudonąją liniją, mes atsakysime labai griežtai", – pareiškė Baltarusijos vadovas. Jis pridūrė, kad jo šalis garantuoja Europos šalims saugumą ir patikimą tranzitą.

"Mes – Europos viduryje, per mus iš Rytų į Vakarus keliauja, ir visiškai saugiai, 100 mln. tonų krovinių. Mes prie sienos statome terminalus, praleidžiame jūsų krovinius pirmyn ir atgal, užtikriname jų saugumą. Nė vieno skundo nebuvo per tuos metus, kai aš esu prezidentas. Aš nesuprantu, ko dar reikia europiečiams?" – kalbėjo A.Lukašenka.

Finansų ekspertai, praėjusią savaitę susirinkę Minske į forumą investicijų klausimais, pastebėjo, kad baltarusiams pavyko išnaudoti rublio devalvaciją. Susilpnėjus nacionalinei valiutai išaugo eksportas.

Visgi Tarptautinis valiutos fondas sako, kad Baltarusijos ekonomika mažai efektyvi dėl joje vyraujančio valstybinio sektoriaus, todėl krizės pavojus išlieka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių