Quantcast

Iš viešnamio Barselonoje išvaduota intelekto sutrikimų turinti mergina

  • Teksto dydis:

Barselonos apylinkėse policija išvadavo 22 metų sunkią intelektinę negalią turinčią rumunę iš vieno didžiausių palydovių paslaugas teikiančių naktinių klubų Ispanijoje, skelbia elpais.com.

Kai pareigūnai įžengė į jos kambarį „Paradise“ naktiniame klube, mergina neparodė nei palengvėjimo, nei džiaugsmo, nei liūdesio.

„Ji nesupranta ją supančio pasaulio. Lyg matytum tyrą ir nekaltą 10 metų mergaitę“, - pasakojo vienas iš bylos tyrėjų.

Esą kad tai suprastum, su ja pakalbėti nereikia nei 30 minučių. Mergina surasta tuo metu, kai grįžo iš gatvės, kurioje sąvadautojas ją buvo primušęs, nes ši nesutikusi parsidavinėti.

Buvusi auklėtinė

Socialinės pagalbos centras, padedantis neįgaliesiems integruotis į visuomenę, buvo pirmasis gavęs pavojaus signalą. Centro darbuotojai kovą atpažino merginą, kuri prieš kelis metus gyveno viename iš parūpintų butų, kol sulaukė pilnametystės ir išsikėlė. Pagal Ispanijos įstatymus šią negalią turinčių žmonių priverstinai laikyti negalima.

Merginą dar kartą išvysti pavyko atsitiktinai. Siekdami padėti prostitutėms, centro darbuotojai lankėsi prastos reputacijos rajonuose ir išvydo ją vienoje sankryžoje.

„Ar tau viskas gerai?“, - paklausė.

Mergina atrodė abejinga ir pasimetus.

„Dabar nieko negaliu papasakoti“, - atsakė ji ir nuėjo.

Darbuotojai viską pranešė policijai. Tyrimas tęsėsi kelis mėnesius. Viskas baigėsi tuo, kad policija ją išvadavo. Nuo 18-kos ją parsidavinėti vertusią motiną ir sutenerį jie suėmė.

Kentė nuo vaikystės

Rumunijoje gimusios merginos gyvenimas buvo tikra kančia. Dvejus metus ją globojo valstybė, nes motina nesugebėjo ja pasirūpinti.

Negana to, mergaitė per lėtai vystėsi. Prie to prisidėjo du meningito atvejai. Mergaitė susirgo būdama 6-erių ir 14-os metų. Bukarešte ji lankė specialių poreikių mokyklą, kur mokėsi iki 17-os, o vėliau su mama nepersikraustė gyventi į Ispaniją.

Kai merginai suėjo 18-a, motina ją pradėjo išnaudoti versdama teikti seksualines paslaugas.

Tamsioji Ispanijos pusė

Pirmoji merginos darbo vieta buvo vietos klubas „Las Palomas“. Ten ji ir jos motina užsiminėjo prostitucija bei prižiūrėjo kitas prostitutes.

„Ten visos žinojo apie jos intelekto negalią“, - apgailestaudamas teigė įvykio liudininkas.

Tyrėjai motinos bute aptiko įvairių dokumentų, įrodančių, kad dukra jai pervesdavo dalį uždirbtų pinigų.

Pastaruosius ketverius metus mergina už pinigus savo kūną pardavinėjo privačiuose butuose, įvairiuose Barselonos rajonuose ir gatvėse...

„Ir užsienyje, - tvirtina tyrimą atlikęs pareigūnas. - Mergina nėra sumani, ji gali nueiti su pirmu pasitaikiusiu.“

Kai ją surado klube „Paradise“, pareiškimą priėmęs vadybininkas teigė, kad merginą primušė, nes ji išėjo iš klubo į gatves. Tačiau pareigūnai turėjo įrodymų, kad ir klube ją vertė užsiimti prostitucija.

Šiuo metu mergina gyvena viename iš butų, kurį parūpino ją atradęs socialinės pagalbos centras. Darbuotojai iškart ėmėsi veiksmų, kurie turėtų pakeisti neįgaliųjų priežiūrą neužtikrinančius įstatymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių