Quantcast

Vienoje Antarktidos dalyje užfiksuota šilčiausia diena nuo orų stebėjimo pradžios

Argentinos administruojamoje Antarktidos dalyje ketvirtadienį užfiksuota šilčiausia diena nuo orų stebėjimo pradžios, pranešė Nacionalinė meteorologijos tarnyba.

Temperatūra vidurdienį mokslinėje stotyje „Esperanza“ pasiekė 18,3 laipsnio. Pasak meteorologijos tarnybos, tai aukščiausia nuo 1961 m. Antarktidoje išmatuota temperatūra. Anksčiau 2015 m. kovo 24 d. buvo užfiksuota 17,5 laipsnio aukščiausia temperatūra.

Argentinos mokslininkai Antarktidoje dirba pastaruosius 114 metų ir yra įkūrę kelias mokslines stotis. Argentina taip pat yra pasirašiusi 1961 m. birželį įsigaliojusią Antarktidos sutartį, draudžiančią bet kokį žemyno militarizavimą.

Spartesnis ledynų ir ypač ant vandens paviršiaus susidariusių ledo sluoksnių tirpimas Antarktidoje smarkiai prisideda prie jūros lygio kilimo – tai kelia didžiulę grėsmę pakrantėse esantiems pasaulio megamiestams ir mažoms salų valstybėms.

Argentinos „Marambio“ mokslinėje stotyje ketvirtadienį temperatūra pasiekė 14,1 laipsnio, tai šilčiausia vasarį užfiksuota diena nuo 1971 m. vasario. Anksčiau toks rekordas nustatytas 2013 m. vasario 24 d., kai termometro stulpelis pakilo iki 13,8 laipsnio.


Šiame straipsnyje: oraioro temperatūraAntarktida

NAUJAUSI KOMENTARAI

...,poKYCIAI visuomet neRAMINA,na....

...,poKYCIAI visuomet neRAMINA,na.... portretas
o KAS bus ATEITYJE???... tai paMATYSIME...,trumpi FILOSOFINIAI - PSICHOLOGINIAI pa MASTYMAI apie SUDETINGUS poKYCIUS vykstancius ZEMEJE... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių