Quantcast

Vieno kalinio išlaikymas JAV kalėjime atsieina 13 mln. dolerių

JAV Gvantanamo kalėjimas, „The New York Times“ skaičiavimu, ko gero yra brangiausias kalėjimas istorijoje. 2018-aisiais 40-ies kalinių išlaikymas čia kainavo per 540 mln. dolerių.

Tai yra apie 13 mln. vienam kaliniui, rašo laikraštis. Gvantanamo kalėjimas buvo įsteigtas po 2001 metų rugsėjo 11-osios išpuolių, kad būtų galima be proceso laikyti spėjamus teroristus.

Bėgant metams, teritorija buvo plečiama, tuo tarpu kalinių skaičius mažėjo. Laikraščio duomenimis, Gvantaname yra sėdėję 770 vyrų ir berniukų.

Pastarąjį kartą įtariamasis čia už grotų buvo įkištas 2008-aisiais. JAV prezidentas Donaldas Trumpas 2018-ųjų pradžioje nurodė tęsti prieštaringai vertinamo kalėjimo darbą.

Anot laikraščio, daug kainuoja teritorijos su skirtingų saugumo pakopų kalėjimo pastatais eksploatacija bei statybos darbai, taip pat savas specialus tribunolas.

Be kita ko, lėšos reikalingos Gvantanamo apsaugai, kuria rūpinasi 1 800 kareivių. Gvantanamo personalas taip pat naudojasi koplyčia, kino teatru, dviem valgyklomis ir turi savo medikų komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gvantanamas- Amerikos gėda. Šlykšti teroristinė valstybė..

Mažeikietis

Mažeikietis portretas
Lietuvos nusikaltėlius nuteistus kalėti 10 ir daugiau metų reikia laikyti taip kaip parodyta nuotraukoje. O čia kurortus užveisia nusikaltėliams.

na..girdejau Hitleriui 13 milijonu konslagerio kaliniu

na..girdejau  Hitleriui  13  milijonu  konslagerio  kaliniu  portretas
islaikymas atsiejo 1 milj rexsmarkiu.... o pelno atnese 30 milij.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių