Quantcast

Vienas grupės „Pink Floyd“ įkūrėjų parašė laišką V. Putinui: paminėjo ir Baltijos šalis

  • Teksto dydis:

Vienas grupės „Pink Floyd“ įkūrėjų Rogeris Watersas pasidalijo atviru laišku, skirtu Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui.

Muzikantas teigė, kad parašyti šį laišką paskatino komentarai socialiniuose tinkluose, kuriuose jo klausiama, kodėl jis rašė laišką Ukrainos pirmajai poniai Olenai Zelenskai, bet ne V. Putinui? 

„Gerbiamas prezidente Putinai, nuo šių metų vasario 24 dienos, kai Rusijos Federacija įsiveržė į Ukrainą, bandžiau pasinaudoti savo nedidele įtaka, kad paskatinčiau ugnies nutraukimą ir diplomatinį susitarimą, kai būtų atsižvelgiama tiek į Ukrainos, tiek ir Rusijos saugumo poreikius. To siekdamas parašiau du atvirus laiškus Ukrainos prezidento žmonai poniai Olenai Zelenskai. Šiuos laiškus galima lengvai rasti internete. Manęs vis dažniau prašo parašyti ir jums, – laišką pradėjo R. Watersas. – Pirma, ar norėtumėte, kad šis karas baigtųsi? Jeigu atsakytumėte „Taip, prašau“, tai iš karto viską palengvintų Jei atsakytumėte, kad „Rusijos Federacija neturi jokių kitų teritorinių interesų, išskyrus rusakalbių Krymo, Donecko ir Luhansko gyventojų saugumą“, tai irgi padėtų. Sakau tai todėl, nes pažįstu žmonių, manančių, kad norite užimti visą Europą, pradedant Lenkija ir likusiomis Baltijos šalimis. Jei taip – eikite velniop, o mes galėsime nustoti žaisti beviltiškai pavojingą branduolinį aklos vištos žaidimą, kuris, atrodo, patinka abiejose Atlanto pusėse esantiems vanagams. Taip, tiesiog susprogdinkite vieni kitus ir pasaulį į šipulius. Problema ta, kad turiu vaikų ir anūkų, kaip ir dauguma mano brolių ir seserų visame pasaulyje, ir nė vienas iš mūsų nesimėgautų tokiu rezultatu. Taigi, prašau, pone Putinai, suteikite užtikrintumą.“

Jis teigė, kad jei teisingai perskaitė ankstesnes V. Putino kalbas, tai jis suprato, kad Rusijos prezidentas norėtų derėtis dėl neutralumo padėties suvereniai kaimyninei Ukrainai. „Ar tai tiesa? Darant prielaidą, kad dėl tokios taikos būtų galima derėtis, ji turėtų apimti visiškai privalomą susitarimą daugiau nieko nepulti“, – jis pažėrė kritikos ir JAV bei NATO, kurie neva įsiveržia į kitas suverenias šalis be jokios rimtos priežasties. 

Muzikantas prisipažino, kad Rusijos įsiveržimas į Ukrainą jį labai nustebino: „Tai buvo baisus agresijos karas, išprovokuotas ar ne.“

Jis tikino, kad sulaukęs O. Zelenskos atsakymo per „Twitter“, jautėsi nustebintas ir labai sujaudintas.  „Jeigu man atsakytumėte, labai jus už tai gerbčiau ir laikyčiau tai garbingu žingsniu, žengiant teisinga kryptimi link tvarios taikos“, – sekmadienį paviešintą laišką baigė muzikantas.

Feisbuko įrašas.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRogeris WatersasVladimiras Putinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių