Quantcast

Vidurio Europa – prieš kvotas pabėgėliams

Europos Sąjungoje toliau gilėja rytinių ir vakarinių šalių nesutarimai dėl migrantų priėmimo. Kelios Vidurio Europos šalys pasipriešino Vokietijos ir Prancūzijos raginimams įvesti privalomas atvykėlių skirstymo kvotas. Greta Vengrijos, Slovakija iškilo kaip didžiausia pabėgėlių priėmimo kritikė.

Nors prezidentas ragina pabėgėlius priimti, premjeras aiškina to nedarysiantis, kol negalės atskirti ekstremistų nuo taikių migrantų. Vakar Vokietijos ir Prancūzijos vadovai perspėjo, kad nesutarus dėl bendros politikos, kils grėsmė Šengeno erdvei, o Berlynas ir pagrasino, kad nepriimančios šalys sulauks padarinių.

„Žmonės, bėgantys nuo karo, turintys teisę į prieglobstį, turėtų gauti teisę būti apginti ir turėtų gauti šansą. Mes nuo jų negalime atsiriboti“, – sako Austrijos kancleris Werneris Faymannas.

„Kai teroristai telkiasi Sirijoje, kaip galime atskirti tuos žmones nuo kitų migrantų, kurie kerta Europos Sąjungos sienas be jokios kontrolės. Atskirkime dalykus – kada tai savanoriška ir natūralu, tada vyriausybės gali tai remti. Bet atsisakau, kai kas nors liepia priimti žmonių, apie kuriuos nieko nežinome“, – teigia Slovakijos ministras pirmininkas Robertas Fico.

„Nesutarėme dėl kvotų. Atsisakau sutikti su kvotomis, nes nelaikau jų tikru migracijos krizės sprendimu. Čia mūsų nuomonės skiriasi“, – aiškina Čekijos ministras pirmininkas Bohuslavas Sobotka.

„Ne laikas reaguoti isteriškai, ir, aišku, kad ne laikas parodyti ksenofobiškąją pusę. Turime parodyti solidarumą su kitomis Europos Sąjungos šalimis. Bet kvotos turi būti išlaikytos savanoriškos. Netikiu, kad sprendimas yra įvesti privalomas kvotas“, – priduria Rumunijos prezidentas Klausas Iahonnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Vokietija visada jausis kalta del 2 pasaulinio karo ir belysdama i ...juodukams isnyks kaip tauta, bet ne taip greit nes vokieciu daug, bet mazos valstybes turi saugotis.

mizantropas

mizantropas portretas
nesutikčiau dėl visų musulmonų patapimo krikščioniais. Juk žinome, kad islamas leidžia žudyti kitatikius bet kokiais būdais, tai apsimetę krikščioniais jie taip ir darys. Svarbiausia laikytis Lietuvos įstatymų, ir viskas, kas nesilaikys, tas varys į savas šalis. Svarbiausia, kad girdėti iš ES viršūnių grasinimai toms šalims, kurios ima revizuoti kvotas ar kritikuoja tokius Merkel nutarimus. Čia nėra teisinga, kiekviena ES šalis turi savo nuomonę ir įsitikinimus, bet kad toks klyksmas kiltų dėl musulmoniškų šalių imigrantų įleidimo į ES, net nežinant, kas yra tikri pabėgėliai, o kas bėga prisidengę kitomis priežastimis, protu nesuvokiama. net kai Ukrainos dalį okupavo ruskiai, Merkel ir kiti didieji kažkodėl nekėlė jokio triukšmo, ar Ukrainoje nežuvo ir šiandien nežūsta vaikų? Bet musulmonai svarbiau, kažin, kodėl? ar ne dėl artėjančių rinkimų visose, atseit, demokratinėse valstybėse, reikia palaikymo, o savi nėra patikimi rinkėjai, belieka musulmonai. Mano nuomonė.

Priemimas

Priemimas portretas
Priimant migrantus iskart turi buti nustatomas ultimatumas-visi tampa krikscuionimis,ir jokios halalines mesos,jokiu veidu dengimu ir islamisku skaru,ir nedaugiau kaip 1 vaika pasidaryti. Ir jokiu kalbu apie moskiu statyma ir islamo platinima.Ir toks istatyymas turwetu galioti maziausiai 100 metu. Kam nepatinka,tegiu varo is kur atkeliave. Jokiu nuolaidu jiems,kitaip greitai ant galvos uzlipis. Jau Europa ir taip patyre kas yra islamine invazija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių