Quantcast

Viceprezidentas M. Pence'as greičiausiai neparems demokratų siekio nušalinti D. Trumpą

Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir jo pavaduotojas Mike'as Pence'as pirmadienį vakare susitiko Baltųjų rūmų Ovaliajame kabinete, pranešė administracijos aukšto rango pareigūnas.

Šis susitikimas siunčia signalą apie bendrą D. Trumpo ir M. Pence'o frontą, demokratams spaudžiant viceprezidentą nušalinti prezidentą kaip nesugebantį eiti pareigų. 

„Jie puikiai pasikalbėjo“, – sakė Baltųjų rūmų administracijos pareigūnas apie pirmąjį D. Trumpo ir M. Pence'o susitikimą po praeitą savaitę įvykusio JAV Kapitolijaus šturmo.

Pasak pareigūno, D. Trumpas neketina atsistatydinti iki savo kadencijos pabaigos sausio 20 dieną.

Pareigūnas taip pat leido suprasti, kad M. Pence'as neketina paklusti demokratų reikalavimams pasinaudoti Konstitucijos 25-ąja pataisa D. Trumpui pašalinti iš pareigų. Minėta pataisa leidžia nušalinti prezidentą, pripažinus jį nesugebančiu vykdyti savo pareigų.

D. Trumpas ir M. Pence'as „pakartojo, kad asmenys, praėjusią savaitę pažeidę įstatymus ir šturmavę Kapitolijų, neatstovauja judėjimui „Amerika – pirmiausia“, palaikomam 75 mln. amerikiečių“, sakė pareigūnas.  

Jie „pažadėjo tęsti darbą šalies labui iki savo kadencijos pabaigos“, pridūrė jis. 

Atstovų Rūmai antradienį vakare turėtų balsuoti dėl rezoliucijos, raginančios M. Pence'ą pasinaudoti 25-ąja Konstitucijos pataisa. Kongreso žemųjų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi skirs jam 24 valandas atsakyti.

Anot N. Pelosi, pasibaigus šiam terminui demokratai tęs pastangas surengti apkaltą D. Trumpui už „sukilimo kurstymą“ – dėl prezidento vaidmens jo šalininkams trečiadienį šturmuojant JAV Kapitolijų.

Riaušininkus sukurstė pats D. Trumpas, kiek anksčiau tą dieną per mitingą paraginęs savo šalininkus žygiuoti į Kapitolijų reikalauti, kad M. Pence'as, pirmininkavęs bendram abejų Kongreso rūmų posėdžiui, sušauktam Joe Bideno pergalei patvirtinti, atšauktų rinkimų rezultatus.    

M. Pence'as atsisakė įsikišti ir galiausiai paskelbė įstatymų leidėjams apie D. Trumpo ir savo pralaimėjimą J. Bidenui ir Kamalai Harris – būsimai viceprezidentei.  

Kai kurie D. Trumpo šalininkai, įniršę dėl M. Pence'o veiksmų, skandavo, kad jis turėtų būti pakartas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arijas

Arijas portretas
Pencas rimtas vyras, jis pagal arabu dudele nesoka.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių