Quantcast

Viceministras: susitarimo dėl V. Putino ir D. Trumpo susitikimo kol kas nėra

  • Teksto dydis:

Amerikiečiai kol kas nepateikė oficialios užklausos dėl Rusijos ir JAV prezidentų Vladimiro Putino ir Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimo organizavimo, tačiau tokio susitikimo tema egzistuoja, antradienį sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Sergejus Riabkovas.

„Susitikimo tema egzistuoja, bet susitarimo nėra. Ir nėra žinių, kad amerikiečiai formalizavo savo užklausą dėl susitikimo“, – laikraščiui „Kommersant“ sakė viceministras.

Pasak S. Riabkovo, Maskva nežino, ar Vašingtono išdėstyta pozicija yra signalas, kad reikia rengti susitikimą.

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas po Sočyje antradienį įvykusių derybų su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo (Maiku Pompėjumi) sakė, kad Maskva teigiamai reaguos į D. Trumpo pasiūlymą dėl susitikimo su Rusijos lyderiu Japonijos Osakos mieste, jei toks pasiūlymas bus oficialiai pateiktas.

„Mes, žinoma, girdėjome prezidento Trumpo pareiškimus, kad jis tikisi susitikti su prezidentu Putinu, taip pat ir jiems dalyvaujant (Didžiojo) dvidešimtuko“ (G-20) viršūnių susitikime Osakoje. Jei toks pasiūlymas oficialiai bus pateiktas, mes, žinoma, teigiamai į jį sureaguosime“, – antradienį spaudos konferencijoje Sočyje sakė S. Lavrovas.

„Mes apie tai šiandien kalbėjomės su Mike'u Pompeo“, – pridūrė Rusijos užsienio reikalų ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Tai kaip yra rasoma JAV prezidento pavarde?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių