Quantcast

Viceministras: Lenkija vis dar perka rusišką naftą

Valstybės turto viceministras ketvirtadienį pareiškė, kad Lenkija vis dar perka dešimt procentų naftos iš Rusijos, nors Varšuva ne kartą ragino sugriežtinti sankcijas Rusijos naftai.

Bloko įvestas Rusijos naftos produktų, tokių kaip dyzelinas, benzinas ir reaktyviniai degalai, embargas įsigaliojo sekmadienį.

Taip buvo išplėstas prieš du mėnesius įvestas Europos Sąjungos embargas naftos tiekimui jūra.

Praėjusiais metais Lenkija paskelbė turinti „radikalų planą“ iki 2022 metų pabaigos nutraukti visą Rusijos naftos importą.

Tačiau valstybės turto viceministras Maciejus Maleckis parlamentui sakė, kad Lenkija vis dar turi galiojančią sutartį su Rusijos bendrove „Tatneft“.

Sandoris, kurio galiojimo terminas baigiasi 2024 metų pabaigoje, padengia „apie 10 proc. (Lenkijos naftos bendrovės) „Orlen“ poreikių“, sakė M. Maleckis.

Tai reiškia, kad Lenkija kas mėnesį iš Rusijos vis dar perka 200 000 tonų naftos.

Pasak M. Maleckio, valstybinė bendrovė „Orlen“ „tvirtai pareiškė, kad nustos pirkti rusišką naftą, kai tik bus įvestas ES embargas“.

M. Maleckis teigė, kad dabartinė sutartis su „Tatneft“ negali būti nutraukta, nes tai priverstų Varšuvą mokėti Rusijos įmonei kompensacinius mokesčius.

Pastaraisiais metais Lenkija iš esmės diversifikavo naftos ir dujų tiekimus. M. Maleckio teigimu, sandoris su „Tatneft“ yra „vienintelė“ energetikos sutartis su Rusija.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas tipiškas

Vatnykas tipiškas portretas
Sankcijas Lenkijai !!!

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Lenkija taip kovoja su Rusija. Kuo greičiau pasibaigs nafta, tuo greičiau sustos tankai.

Emigr.

Emigr. portretas
Šaunuoliai lenkai,kidel jų tauta turi vargti i kentėti jeigu Ukraina nesąmones daro.Tegul kovoja kam norisi kovoti.O gyventi turi kas nori gyventi,nes gyvenimas per daug trumpas ,užsiiminėti nesąmonėmis.Šaunuoliai lenkai, jūs kap pavyzdys turėtumėt būti pasauliui..
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių