Quantcast

Vengrijos vyriausybė V. Orbanui suteiktus specialius įgaliojimus atšauks birželį

Vengrijos vyriausybė ketina birželį atšaukti prieštaringai vertinamus specialius įgaliojimus, suteiktus premjerui Viktorui Orbanui, dėl koronaviruso krizės.

Vyriausybė pateiks parlamentui atitinkamą pasiūlymą dėl nacionalinės nepaprastosios padėties nutraukimo, antradienį feisbuke pranešė teisingumo ministrė Judit Varga. Priėmus įstatymą, nepaprastoji padėtis veikiausiai birželio 20 dieną baigsis.

Vengrijos parlamentas kovo pabaigoje suteikė vyriausybei plačius specialius įgaliojimus koronaviruso krizei suvaldyti. V. Orbanas, vadovaudamasis nacionalinės nepaprastosios padėties įstatymu, nuo tada gali neribotą laiką valdyti šalį dekretais.

Kritikai kaltina jį naudojantis pandemija savo valdžiai plėsti. Susirūpinimą kelis kartus pareiškė ir Europos Komisija.
 
Dešinysis populistas V. Orbanas jau daug metų kritikuojamas dėl piliečių teisių, teisėsaugos nepriklausomumo bei žiniasklaidos ir nuomonės laisvės ribojimų.
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romualdas

Romualdas  portretas
Orbanui, nereikia plėsti savo valdžia , jis ir taip turi du trečdalius parlamente, jau trečia karta iš eiles Pasirodo tauta žino ką daro , tai ne populizmas , o tikra demokratija kai žmones renka sau valdžią kuria tiki , ir daug kam vakaruose tai nepatinka nes neturi tokiu politikų kaip Orbanas Europos politikoje jau nėra tokio mąsto asmenybių , dėl to ir pavydas . Linkiu visiems pažiūrėti į savo politikus, ir jei kas dar mąsto tai sulyginti kas yra kas .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių