Quantcast

Vengrijoje – audra dėl neįvykusios audros: meteorologų atleidimas primena J. Stalino laikus

  • Teksto dydis:

Audra dėl neįvykusios audros – taip galima būtų apibūdinti situaciją Vengrijoje po to, kai nacionalinės dienos fejerverkas buvo atšauktas dėl sinoptikų prognozių apie lietų ir galimą audrą. Tačiau oras taip ir nesubjuro, o postus turėjo palikti meteorologijos tarnybos vadovai, pasakojama LNK reportaže.

„Tai jau dvylikti Viktoro Orbano partijos metai iš eilės, todėl nesistebime išgirdę tokias naujienas. Per šį ilgą laiką matėme visko, tačiau nėra normalu, kad visa vyriausybinė žiniasklaida kaip įsakyta užsipuola profesionalų instituciją“, – kalbėjo žiniasklaidos analitikė Agnes Urban.

Vengrijos vyriausybė buvo suplanavusi keturių dienų trukmės šventę su daugybe koncertų, įvairių pasirodymų ir kitų renginių, skirtų Vengrijos valstybingumo dienai paminėti. Visa tai turėjo baigtis finaliniu šou – didžiausiu Europos fejerverku. Vis dėlto, remiantis sinoptikų prognoze apie lietų ir didelę audros tikimybę, likus vos septynioms valandoms iki renginio, jis buvo atšauktas. Galiausiai šeštadienio vakarą virš Budapešto nebuvo audros ir net lietaus. Vengrijos meteorologai teigė, kad nėra aiškiaregiai ir niekada 100 proc. negali būti tikri, koks bus oras. Jie ragina grąžinti į darbą atleistus kolegas.

„Nacionalinė meteorologijos tarnyba pasielgė teisingai, kai atsižvelgė ne į vieną, o į keturis modelius, iš kurių du prognozavo audros zoną, atkeliausiančią apie 20–21 val., o kiti – dar anksčiau“, – teigė universiteto meteorologijos katedros profesorė Judit Bartholy.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vengrijos opozicija teigia, kad grįžtama į Josifo Stalino laikus. Jie priminė situaciją, kai 1934 metais vyriausiasis sovietų meteorologas buvo suimtas, ištremtas, o vėliau sušaudytas.

„Jau matėme, kad Vengrijos valdžia pasižymi švaistymu ir nekompetencija, bet visiškai apgailėtina, kad ji net nedrįsta prisiimti atsakomybės už savo sprendimus ir bando rodyti pirštais į ekspertus. Būtų puiku, jei jie žinotų skirtumą tarp to, kad gali kilti audra, ir to, kad tikrai kils. Jei šio skirtumo nesupranta, verčiau nebandytų valdyti šalies“, – sakė Vengrijos opozicinės partijos atstovas Bence’as Tordai.

Vengrijos meteorologai sako patiriantys politinį spaudimą ir ragina atlikti nepriklausomą tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
ne reikia tapa tint visos tautos su keleta administraciniu glusiu kuriu ir pas mus iki valei tai rodo 1 kom o kad stalino laikais sis marazmas buvo pats atsimenu kaip kiaulininke budama komuniste prisiekdavo pa rtijai ir vyria us ybei ka d jos kiaule pars vede prigimdys kokius 10 parsiuku ir jei skaicius buvo mazesnis ja isgedindavo sienlaikrasty /tokie kabejo kiekvienoje imoneje/ po to buvo sprendziamas ? jos buvime KP kuriems sis triukas pavykdavo va ziuodavo i maskva garbes rastus gaudavo premijas tai kaip matome sis marazmas kartojasi zydisku ritmu andropovo berijos dvasnu lygiu ne gi sis setons ir toliau siautes?===

asdvugk

asdvugk portretas
kad Vengrija yra atsilikusi šalis, nekyla abejonių .Tikriausiai tai paaiškinama jos kilme
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių