Quantcast

Vengrija vidurnaktį uždarys sieną su Kroatija

  • Teksto dydis:

Vengrija apie vidurnaktį (1 val. Lietuvos laiku) uždarys sieną su Kroatija, nes šiuo maršrutu į šiaurinę Europą traukia tūkstančiai migrantų, pranešė penktadienį Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto (Pėteris Sijartas).

„Nacionalinio saugumo komitetas nusprendė, kad nuo rytojaus, šeštadienio, ... Vengrija galės vykdyti Šengeno įsipareigojimus Vengrijos ir Kroatijos pasienyje, kitaip sakant, mes uždarysme žaliąją sieną vidurnaktį“, – sakė ministras.

Anksčiau penktadienį Vengrijos vyriausybės vadovas Viktoras Orbanas sakė, kad penktadienį popiet šalies nacionalinio saugumo komitetas aptars galimybę visiškai uždaryti sieną su Kroatija, išskyrus oficialius sienos kirtimo punktus.

Tai premjeras pareiškė sugrįžęs iš Briuselio, kur Europos Sąjungos lyderiai tarėsi, kaip pažaboti migrantų antplūdį.

Vengrijos vyriausybės atstovas spaudai Zoltanas Kovacsas ( Zoltanas Kovačas) sakė, kad policija pasirengusi nedelsiant užtikrinti bet kokio sprendimo vykdymą.

Vengrija tvorą palei beveik visą pasienį su kaimynine Kroatija ėmė tverti praėjusį mėnesį iš pradžių visiškai atsitvėrusi spygliuota užtvara nuo Serbijos. Dėl šios užtvaros migrantų srautas pasuko per į Kroatiją, iš kurios tūkstančiai jų kasdien patenka į Vengriją.

Nuo metų pradžios į Vengriją atvyko daugiau nei 380 tūkst. migrantų, tačiau daugumos jų galutinis kelionės tikslas yra Vakarų Europa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Brrrrrr!!!

Brrrrrr!!! portretas
Bet ir atsibodai tu, Kęstai, su savo oftopikais...

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Šiandieninio feminizmo atmaina, perduodanti visus namų rūpesčius emigrantėms ir moterims, paėmusioms mikrokreditus, yra tik priedanga: Ji pridengia neoliberalistų gobšumą ir polinkį eksplotuoti tas moteris. Reikalingos reformos, kad visos moterys galėtų džiaugtis gyvenimu, įskaitant ir emigrantes, bei moteris, kurios negauna ar negali pasinaudoti mikrokreditais. Neoliberalizmas atvedė mus prie gilios ekologinės, moralinės ir ekonominės krizės. Reformomis reikia ieškoti išeities iš šios krizės. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

visi

visi portretas
Visi taip galetu padaryti ir butu maziau problemu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių