Quantcast

Vengrija pirmoji iš ES šalių pradeda skiepyti nuo COVID-19 rusiška vakcina

 Vengrija penktadienį tapo pirmąja Europos Sąjungos nare, pradėjusia skiepyti gyventojus Rusijoje pagaminta vakcina nuo pandeminio koronaviruso, pranešė šalies vyriausioji medicinos pareigūnė.

„Šiandien pradedame skiepyti vakcina „Sputnik V“; tai vyksta numatytose vakcinavimo stotyse“, – per kasdienę spaudos konferenciją sakė pareigūnė Cecilia Muller (Sesilija Miuler).

Vengrijos sveikatos apsaugos institucijos leidimą platinti šalyje rusišką vakciną suteikė praeitą savaitę, bet to dar nėra padariusi Europos vaistų agentūra (EVA).

Vengrijos vyriausybė anksčiau pranešė gavusi 40 tūkst. vakcinos „Sputnik V“ dozių siuntą – pirmoji Europos Sąjungoje.

Tai yra pirmoji partija iš 2 mln. dozių, kurias numatyta pristatyti per tris mėnesius.

Medicinos žurnalas „The Lancet“ šio mėnesio pradžioje paskelbė straipsnį, kuriame sakoma, kad vakcinos „Sputnik“ veiksmingumas apsaugant nuo COVID-19 siekia 91,6 procento, nors daugelis Vakarų šalių šį preparatą vertino skeptiškai.

Maskvai artima Vengrija, turinti 9,8 mln. gyventojų, ne kartą kritikavo lėtą ES vakcinų įsigijimo procesą.

Ji taip pat tapo pirmąja ES valstybe nare, sudariusia susitarimą su Kinijos laboratorija „Sinopharm“ ir paskelbusi apie 5 mln. dozių užsakymą.

Skiepijimas „Sinopharm“ vakcina turėtų prasidėti kiek vėliau vasario mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chemik.

Chemik. portretas
Visi gelbejasi nuo paskleistu nuodų, tačiau niekam nesvarbu ,kas tai padarė ir kad turi būti nubausti.Neatsirado mirtinas virusas šiaip sau iš niekur.Gelbetis reikia , tačiau kalti turi būti paviešinti ir nubausti.O pries virusą skiepai taip greitai geri ir nekenksmingi išrasti negali būti, taip greitai tokie dalykai nepadaromi.Juos turi sukurti , išbandyti žinoma ne su žmonėmis , eiliškumo tvarka o tik tada pradeti gamybą ir skiepus su žmonėmis.

Kęstas

Kęstas portretas
Kad rusams būtų blogiau: „Dabartiniai COVID-19 vakcinų tiekimo grafikai neužtikrina, kad 70 proc. žmonių bus paskiepyti iki vasaros galo. Aš būsiu atviras, šiai dienai, kokius turiu faktus ant stalo ir kokie yra viešai paskelbti mūsų tinklapyje – tie grafikai, deja, jie šiandien neužtikrina to tikslo įgyvendinimo.", –sako sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Kol nėra to bandos imuniteto Lietuvoje, tų 70 proc. žmonių paskiepytų, tol žmonės miršta, prekyba stringa, ekonomika stringa. Lietuva dar labiau nyksta. Bet Šimonytei, Landsbergiams ir Nausėdai svarbu kita - jie jokiu būdu nepirks rusų vakcinos. Kad rusams būtų blogiau. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių