Quantcast

Vengrija dar kartą atidėjo balsavimą dėl Švedijos ir Suomijos prašymų įstoti į NATO

  • Teksto dydis:

Vengrija vėl atidėjo balsavimą dėl Švedijos ir Suomijos stojimo į NATO paraiškų ratifikavimo, teigiama ketvirtadienį Nacionalinės Asamblėjos interneto svetainėje paskelbtame atnaujintame tvarkaraštyje.

Balsavimą atidėjus dviem savaitėms iki kovo 20 dieną prasidėsiančios parlamento sesijos, Vengrija lieka vienintelė Aljanso narė, neskaitant Turkijos, dar nepatvirtinusi abiejų Skandinavijos šalių paraiškų prisijungti prie NATO.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, jog jis pats asmeniškai pritaria abiejų šalių prisijungimui prie NATO, tačiau pareiškė, esą Švedijos ir Suomijos vyriausybės „skleidė akivaizdų melą“ apie Vengriją, todėl jo partijos „Fidesz“ įstatymų leidėjams vis dar kyla klausimų, ar ratifikuoti paraiškas.

Interviu radijui vasario 24-ąją V. Orbanas patvirtino, kad Vengrija prieš balsavimą parlamente dėl ratifikavimo nusiųs šalies delegaciją į Švediją ir Suomiją, siekdama išsiaiškinti minėtus klausimus.

Atidėjimai, kurie nuo 2022-ųjų liepos seka vienas po kito, sukėlė kai kurių Europos Sąjungos šalių ir Vengrijos opozicinių partijų narių suirzimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kremliaus padlaižiniai

Kremliaus padlaižiniai portretas
šūdo gabalai. Per mažai kacapai juos parrūrino 1958

Guliasas

Guliasas portretas
kolchoznikas, gudijos traktoristo lygio.

richard

richard portretas
KOMUNISTELIS??KAIP IR MERKEL
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių