Quantcast

Vatikane atliktos kratos, policijai tiriant Šv. Petro bazilikos priežiūrą

Vatikano policija antradienį konfiskavo dokumentų ir kompiuterių departamente, kuriam buvo pavesta valdyti Šv. Petro baziliką, atliekant tyrimą dėl potencialiai neteisėtų Šventojo Sosto sandorių.

Pareigūnai atliko kratas prestižinio Šv. Petro fabriko techniniuose ir administraciniuose biuruose, o popiežius Pranciškus pavedė įgaliotiniui laikinai valdyti departamentą, nurodoma Vatikano pranešime.

Įgaliotinis – į pensiją išėjęs diplomatas Mario Giordana (Marijus Džordana) – nagrinėja, kaip buvo vadovaujama Siksto koplyčios chorui, kurio įtariamus finansinius pažeidimus liepė ištirti Pranciškus, tviteryje parašė Vatikano ekspertas Christopheris Lambas (Kristoferis Lambas).

Reidas Fabrike buvo surengtas gavus pranešimą iš generalinio auditoriaus biuro, nedetalizuodamas nurodė Vatikanas.

Vis tik Šventasis Sostas užsiminė apie šį mėnesį įsigaliojusias naujas taisykles, turinčias padėti mažinti korupcijos riziką vykdant viešuosius pirkimus.

Italijos dienraščio „Messaggero“ žiniomis, reidas įvyko gavus „ne vieną vidaus skundą... (dėl) tariamų pažeidimų sudarant sutartis, netikslių duomenų sąskaitose, nuolat konkursus laiminčių tų pačių įmonių, įtarimo favoritizmo“.

Vatikanas jau sulaukė tyrėjų dėmesio dėl sandorių, susijusių su investavimu į nekilnojamąjį turtą Londone. Pontifikas užsiminė, kad tie sandoriai galėjo būti sudaryti nesąžiningai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
galugale uzteks sleptis po /sventumo/ ir neliecimybes skraiste ir tiesa turi buti 1 ir tik tiesa ir joks /dievas/ negali jos pakeist...

Tai

Tai portretas
Tai gal tie biblijiniai zydai makle suka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių