Quantcast

Vatikanas nesureikšmina popiežiaus nuotraukos su Folklando derybų plakatu

  • Teksto dydis:

Vatikanas ketvirtadienį nesureikšmino popiežiaus Pranciškaus sutikimo nusifotografuoti su plakatu, raginančiu Britaniją ir Argentiną pradėti derybas dėl ginčijamų Folklando salų.

Argentiniečiui popiežiui, kaip ir kiekvieną trečiadienį susitinkant su tikinčiaisiais Šv.Petro aikštėje, buvo įteiktas plakatas su užrašu ispanų kalba: „Atėjo laikas Argentinos ir Jungtinės Karalystės dialogui dėl Malvinų salų“, kuriame pavartotas ispaniškas Folklando salų pavadinimas.

Vienas Vatikano atstovas pareiškė, kad popiežius galėjo net nežinoti, kas buvo parašyta ant to plakato.

„Tai įvyko per visuotinę audienciją, kai daugelis tikinčiųjų dovanojo popiežiui įvairiausius daiktus, dažnai norėdami su jais nufotografuoti“, – sakė Ciro Bendettini (Kiras Benedetinis).

Neseniai Pranciškui viešint Bolivijoje, jam buvo padovanota komunistinė pjautuvo ir kūjo skulptūrėlė, kurią buvo padaręs vienas nužudytas kairiųjų pažiūrų kunigas.

Šiai nuotraukai išplitus internete, Pranciškus panoro paaiškinti, kad žavisi minėtu kunigu, tačiau nepalaiko jo revoliucinių idėjų.

Britanija nesutinka su Argentinos prašymais pradėti dialogą dėl ilgalaikės Folklando salų ateities. Ji sako neturinti dėl ko derėtis, kadangi 2013 metais vykusiame referendume 99,8 procentai salų gyventojų balsavo už tai, kad jos liktų savavalde Didžiosios Britanijos užjūrio teritorija

Įtampa dėl Folklando išlieka didelė, praėjus daugiau negu 30 metų nuo 1982 metų, kai šią teritoriją užėmė Argentinos pajėgos, o Britanija, pasiuntusi savo kovinę grupę, susigrąžino salas per trumpą karą, nusinešusį daugiau negu 600 argentiniečių ir 255 britų karių gyvybes.

Dar labiau įtampą didina vandenyse aplink salas rasti žymūs naftos ir dujų telkiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių