Quantcast

Varšuvoje aktyvistai neleido rusų ambasadoriui padėti gėlių prie memorialo sovietų kariams

Rusų ambasadoriui Lenkijoje antradienį, kai Rusija švenčia Pergalės Antrajame pasauliniame kare dieną, aktyvistai neleido padėti gėlių prie memorialo sovietų kariams Varšuvoje.

Kelios dešimtys aktyvistų prie įėjimo taip pat atidengė meno instaliaciją su šimtais Ukrainos vėliavų ir kryžių per Rusijos invaziją žuvusiems ukrainiečiams.

Instaliacija taip pat apima kelis Rusijos subombarduotų gyvenamųjų namų įvairiuose Ukrainos miestuose modelius.

Ambasadorius Sergejus Andrejevas bandė padėti vainiką prie mauzoliejaus, bet susidūrė su proukrainietiškais aktyvistais ir galiausiai buvo priverstas padėti gėles prie įėjimo į memorialą.

„Kaip matote, susiduriame su akivaizdžiu viešosios tvarkos trikdymu. Deja, jau antrą kartą negalime padėti vainikų prie paminklo sovietų kariams, čia žuvusiems kovoje su fašizmu“, – sakė S. Andrejevas.

Ambasadorius toje pačioje vietoje su protestais susidūrė ir pernai; aktyvistai tuomet jį apliejo raudonais dažais.

Viktoria Pogrebniak (Viktorija Pogrebniak) iš proukrainietiškos organizacijos „Euromaidan“ naujienų agentūrai AFP sakė, kad protesto akcijos tikslas buvo parodyti Rusijos karo prieš Ukrainą pasekmes.

„Žinoma, jie bandys rodyti, kaip vis dar kovoja su fašizmu... Iš tiesų tai jie vėl pradėjo fašizmą, davė jam kitą pavadinimą“, – sakė ji.

„Euromaidan“ aktyvistai taip pat paragino Lenkiją išvaryti Rusijos ambasadorių.

„Mes, žinoma, negalime nieko reikalauti. Galime tik prašyti. Bet prašome... rusų diplomatus išsiųsti iš Lenkijos, iš civilizuoto pasaulio, nes jie jam nebepriklauso“, – sakė V. Pogrebniak.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojegegužės 9RusijaPergalės dienaLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių