Quantcast

V. Zelenskis: Ukraina perdavė 200 asmenų sąrašą būsimam apsikeitimui kaliniais

Ukrainiečiai Minske perdavė 200 asmenų, kuriuos Kijevas norėtų susigrąžinti per apsikeitimą kaliniais, sąrašą, paskelbė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Perdavėme Minske daugiau kaip 200 žmonių sąrašą. Tai labai svarbu. Sužinojome šių žmonių vardus, kur jie yra. Mes nežinome, kada ir iš kokių regionų sugrąžinsime šiuos žmones, bet, be abejo, to norime“, – interviu turkų televizijai TRT sakė prezidentas.

Jis pažymėjo, jog kai kurie šių žmonių jau gali būti mirę. „Kai kuriuos kankino – nežinome, kas ten yra. Bet, deja, žinome, kad galėsime sugrąžinti tik kai kurių žmonių palaikus. Minsko grupėje esama žmonių, kurie sprendžia visus šiuos klausimus“, – sakė V. Zelenskis.

Jis atkreipė dėmesį į būtinybę naudoti visas diplomatines priemones karui užbaigti ir žmonėms sugrąžinti.

„Labai svarbu kalbėti apie pajėgų atitraukimo vietas. Turiu galvoje, kad pernai nustatėme tris humanitarines atitraukimo zonas. Yra dar trys taškai, apie kuriuos kalbame“, – sakė jis.

Be to, pasak prezidento, „Ukraina ir Rusija aptarinėja Kryme esančių Krymo totorių teisių klausimą“.

„Dalyvaudamas Normandijos (ketverto) susitikime kėliau šį klausimą, bet visi kalbėjo apie Donbasą, apie tai, kaip sustabdyti karą Donbase. Krymo ten nebuvo, nė viename susitarime nebuvo. Krymas mums – strateginis klausimas. Negalime kalbėti apie Ukrainos teritorinį vientisumą neaptarinėdami Krymo klausimo“, – sakė V. Zelenskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių