Quantcast

V. Zelenskis: Ukraina nesikiša į JAV vidaus politiką

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad jo šalis nesikiša į JAV vidaus reikalus ir kad Vašingtono finansinė pagalba Kijevui nėra blokuojama.

„Tiesą sakant, nelabai mėgstu komentuoti šią istoriją. Jūs gi viską skaitėt. Viską, kas buvo labai slapta, visi atvirai perskaitė. Mes nesikišome į JAV geopolitiką; turime mūsų nepriklausomą Ukrainą“, – per Taline vykusią spaudos konferenciją pareiškė V. Zelenskis, turėdamas galvoje Baltųjų rūmų paskelbtą JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Ukrainos vadovo liepos 25-ąją įvykusio pokalbio telefonu stenogramą.

Vienam informatoriui išreiškus susirūpinimą dėl to pokalbio, Atstovų Rūmų demokratai pradėjo D. Trumpo apkaltos tyrimą.

Demokratų teigimu, Baltųjų rūmų vadovas buvo įšaldęs Ukrainai skirtą finansinę paramą ir delsė surengti aukšto lygio susitikimą su V. Zelenskiu, kad išgautų iš Kijevo pažadą pradėti antikorupcinį tyrimą D. Trumpo potencialaus varžovo 2020 metų rinkimuose Joe Bideno (Džo Baideno) ir jo sūnaus Hunterio (Hanterio) atžvilgiu, taip pat atlikti tyrimą dėl tariamo Ukrainos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus.

„Kalbėjomės su mūsų strategine partnere JAV. Šiuo metu neblokuojama jokia pagalba, bet ne dėl mano pokalbio telefonu. O viską, kas buvo pasakyta per pokalbį, jūs skaitėte“, – pridūrė jis.

„Turbūt dar kažkas yra, bet kalbėjausi telefonu su ponu JAV prezidentu tik du kartus, bet gali atsirasti ir trečias [pokalbis], kurio nebuvo. Taip būna“, – pažymėjo ukrainiečių lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių