Quantcast

V. Zelenskis: kelias į pasaulinę maisto rinką suveikė

  • Teksto dydis:

Pasak Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio, Ukraina buvo, yra ir bus viena iš pasaulinio maisto saugumo garantų.

„Grūdų eksporto iniciatyva veikia beveik mėnesį, o per šį laiką nuo vasario 24 dienos iš trijų mūsų jūrų uostų – Juodojoje jūroje, Odesoje ir Pietuose eksportuoti pirmieji milijonai tonų žemės ūkio produkcijos. Tai – pergalė“, – penktadienį savo vakariniame vaizdo pranešime kalbėjo V. Zelenskis.

Pasak jo, tai reiškia, kad Ukrainos grūdai ir pats faktas, kad Ukrainos tiekimo kelias į pasaulinę maisto rinką suveikė, leidžia užkirsti kelią chaosui rinkoje, sumažinti maisto krizę užkertant kelią katastrofiškam stygiui.

„Ukraina buvo, yra ir bus viena iš pasaulinio maisto saugumo garantų. Beje, į 15 pasaulio šalių jau išsiųsti 44 laivai su Ukrainos žemės ūkio produkcija. Turime dar 70 paraiškų dėl laivų atplukdymo krauti. Tikslas – kas mėnesį pasiekti 3 mln. tonų eksporto jūra apimtį. Tai nepaprastai svarbu Afrikai, Azijai ir Europai“, – planais dalijosi Ukrainos prezidentas.

Jis pabrėžė, kad šis eksportas ne tik palaiko tarptautinį Ukrainos subjektyvumą, bet ir suteikia darbo vietų ukrainiečiams, nes tai – šimtai tūkstančių darbo vietų, suteikiančių pajamas Ukrainos įmonėms.

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskisgrūdaigrūdų eksportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių