Quantcast

V. Zelenskis dėkoja J. Bidenui už nuolatinę gynybinę paramą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį per pokalbį telefonu padėkojo JAV kolegai Joe Bidenui (Džo Baidenui) už „nuolat besitęsiančią gynybinę ir finansinę paramą“, Vašingtonui paskelbus apie naują ginklų siuntą į Kyjivą.

Kaip rašoma V. Zelenskio „Facebook“ paskyroje paskelbtame pranešime, abi pusės aptarė „papildomas sankcijas (ir) padėtį mūšio lauke“, po to, kai Jungtinės Valstijos pranešė skirsiančios Ukrainai 625 mln. JAV dolerių (627 mln. eurų) vertės karinę pagalbą.

„Esu dėkingas Jungtinių Valstijų prezidentui ir visiems Amerikos žmonėms už nuolatinę gynybą ir finansinę paramą, – komentavo V. Zelenskis. – Man buvo malonu girdėti jo žodžius, kad mūsų kariai įkvepia visą pasaulį, mūsų žmonės įkvepia visą pasaulį.“

Pasak Baltųjų rūmų, šio pokalbio metu J. Bidenas savo kolegai iš Ukrainos atskleidė, kad ruošiamas dar 625 mln. JAV dolerių pagalbos paketas, įskaitant keturis HIMARS raketų paleidimo įrenginius.

Ukraina jau turi 16 HIMARS sistemų, kurios yra vertinamos kaip vienos veiksmingiausių priemonių jos arsenale, šaliai atremiant jau aštuntą mėnesį besitęsiančią Rusijos invaziją.

J. Bidenas dar kartą patvirtino, kad jo administracija „ir toliau rems Ukrainą, šiai besiginant nuo Rusijos agresijos, tol, kol reikės“.

Valstybės departamentas nurodė, kad bendra pagalba, suteikta Ukrainai nuo invazijos pradžios vasario 24 dieną, šiuo metu siekia daugiau nei 16,8 mlrd. JAV dolerių (16,9 mlrd. eurų).


Šiame straipsnyje: Volodymyras ZelenskisJoe Bidenasparama Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių