Quantcast

V. Zelenskis atvyko į Prancūziją

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį nusileido Prancūzijoje, kur susitiks derybų su savo kolega Emmanueliu Macronu (Emaniueliu Makronu), pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Į Prancūziją jis atvyko po to, kai per vizitą Vokietijoje atsiėmė apdovanojimą už savo šalies kovą už Europos idealus.

Ministrė pirmininkė Elisabeth Borne (Elizabet Born) pasveikino V. Zelenskį, išlipusį iš lėktuvo Vilakublė oro bazėje į pietvakarius nuo Paryžiaus prieš planuojamą vakarienę su Prancūzijos prezidentu.

„Paryžius. Su kiekvienu vizitu Ukrainos gynybiniai ir puolamieji pajėgumai plečiasi, – sekmadienio vakarą atvykęs į Paryžių tviteryje rašė V. Zelenskis. – Stiprėja ryšiai su Europa, didėja spaudimas Rusijai.“

Netrukus E. Macronas priėmė V. Zelenskį Eliziejaus rūmuose, jau antrą kartą nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą.

Prancūzijos vadovo kanceliarija pranešė, kad per vakarienę prezidentūroje jiedu aptars Prancūzijos paramą reaguojant į „neatidėliotinus Ukrainos karinius ir humanitarinius poreikius“.

E. Macronas „dar kartą patvirtins, kad Prancūzija ir Europa tvirtai remia Ukrainos teisėtų teisių atkūrimą ir gina jos pagrindinius interesus“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisPrancūzija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių