Quantcast

V. Putinui lojalus gynybos ministras gimtadienio proga apdovanotas medaliu

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį apdovanojimu pagerbė 65-erių sulaukusį gynybos ministrą Sergejų Šoigu, savo lojalų šalininką Sirijos konflikto klausimu bei dažną palydovą išvykų į gamtą metu.

V. Putinas pasveikino S. Šoigu su gimtadieniu ir pasirašė dekretą, skirdamas jam aukščiausią apdovanojimą Rusijoje – pirmojo laipsnio medalį „Už nuopelnus tėvynei“.

Anksčiau šį medalį yra gavę užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas, „Oskarą“ laimėjęs kino režisierius Nikita Michalkovas ir jau miręs violončelininkas Mstislavas
Rostropovičius.

Inžinieriaus išsilavinimą turintis S. Šoigu prieš imdamasis vadovauti ginkluotosioms pajėgoms buvo Rusijos nepaprastųjų situacijų ministras ir jau turi sukaupęs nemažai medalių, kuriuos įsisega tam tikromis progomis, pavyzdžiui, per Pergalės dienos paradą Raudonojoje aikštėje.

Tarp jam įteiktų medalių yra ir prestižiškoji Rusijos Federacijos didvyrio žvaigždė.

S. Šoigu yra vienas populiariausių rusų pareigūnų, tačiau jis retai viešai pasisako politiniais klausimais. Į visuomenės akiratį jis pirmiausia pakliuvo kovodamas su gaisrais ir potvyniais.

S. Šoigu yra kilęs iš atokaus Sibiro Tuvos regiono, kuris ribojasi su Mongolija, tad jis yra vienas iš nedaugelio aukščiausio lygio politikų, atstovaujančių Rusijos tautinėms mažumoms.

Nuo 2012 metų gynybos ministro pareigas einantis S. Šoigu vadovavo masinei Rusijos ginkluotųjų pajėgų modernizacijai, kurią vykdant buvo įsigyta tokių ginklų kaip hipergarsinės raketos bei buvo sustiprintas pajėgų buvimas ruože nuo Arkties iki Ramiojo vandenyno.

Nuo 2015 metų jis taip pat vadovauja Rusijos karinei intervencijai į Siriją, palaikydamas sirų prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą).

Nepajudinama ištikimybe V. Putinui garsėjantis S. Šoigu dažnai su prezidentu žvejoja ar kartu keliauja į žygius gamtoje.

Jis dalyvavo ir žymiajame 2008 metų žygyje, kurio metu V. Putinas pašovė amūrinį tigrą strėlyte su raminamaisiais ir jį pabučiavo.

Per vėliausią savo kelionę pernai spalį jiedu rinko grybus Jenisiejaus upės pakrantėse Sibire.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nordland

nordland portretas
na jei jau antraste tokia, tai straipsnio skaityti net neverta.

Tai , kad nabagelis tas kazugedovicius , -

Tai , kad nabagelis tas kazugedovicius , - portretas
visi jo ordinai uz nieka - , net uz dalyvavima gyventoju surasyme yra , kiti jubiliejiniai , visa Rusija juokiasi is jo medaliu , pasigooglinkit ...Kariuomeneje netarnaves generolas ...

kostas,

kostas, portretas
sitas mongoloidas zmogu uzmustu net nemirktelejas....iskrypelis sadistas. siaip po liliputlerio sparnu kitokiu nebebera.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių