Quantcast

V. Putino paskirtas protestų krečiamo Chabarovsko gubernatorius atsisako trauktis

Rusijos prezidento Vladimiro Putino paskirtas Chabarovsko krašto gubernatorius trečiadienį pareiškė neketinantis atsistatydinti dėl šį Tolimųjų Rytų regioną krečiančių protestų, kuriuos išprovokavo jo pirmtako sulaikymas.

Per septynias laiko juostas į rytus nuo Maskvos esančio Chabarovsko gyventojai trečiadienį jau 12 dieną iš eilės protestavo prieš populiaraus gubernatoriaus Sergejaus Furgalo suėmimą.  

50-metis S. Furgalas buvo nuskraidintas į Maskvą ir įkalintas dėl kaltinimų prieš 15 metų organizavus kelis nužudymus.  

Jo areštas anksčiau šį mėnesį išprovokavo vienas didžiausių antivyriausybinių demonstracijų Rusijoje per daugelį metų. 

Vietos pareigūnai sako, kad liepos 11-ąją ir 18-ąją vykusiose didžiausiose demonstracijoje dalyvavo bent 10 tūkst. žmonių. Tuo tarpu kai kurios vietos žiniasklaidos priemonės ir opozicijos veikėjai tvirtina, kad protestuoti susirinko nuo 35 iki 50 tūkst. žmonių.  

Vietos gyventojai taip pat protestavo prieš V. Putino sprendimą šią savaitę laikinuoju Chabarovsko krašto gubernatoriumi paskirti 39 metų Michailą Degtiariovą, niekada negyvenusį šiame regione. 

M. Degtiariovas, kaip ir S. Furgalas, priklauso nacionalistinei Rusijos liberalų demokratų partijai (LDPR). 

Trečiadienį laikinasis gubernatorius sakė, kad protestai neatspindi viešosios nuomonės.  

„Protestai neatspindi žmonių nuotaikų“, – kalbėjo jis.   

„Žmonėms, skanduojantiems: „Degtiarovai, lauk!“, sakau: nepasitrauksiu, nes reikia atlikti darbus“, – pridūrė M. Degtiariovas.  

M. Degtiariovas socialiniame tinkle „Instagram“ paskelbė vaizdo įrašų, kuriuose jis matomas vaikštantis miesto centre ir besisveikinantis su praeiviais, aidint automobilių garso signalams, taip pat perkantis ledų vienam žurnalistui.     

Tvirtindamas, kad protestai neatspindi visų krašto gyventojų nuotaikų, M. Degtiariovas visgi pripažino: „Jų įniršis pagrįstas.“

Laikinasis gubernatorius pažadėjo pelnyti gyventojų pasitikėjimą griežtai kovodamas su korupcija ir nusikalstamumu.

„Kai tik S. Furgalas bus išteisintas, aš pasitrauksiu“, kad jis galėtų dalyvauti rinkimuose, sakė M. Degtiariovas. 

Tačiau jis atsisakė susitikti su protestuotojais, pareiškęs, kad turi svarbesnių darbų.

„Liaukitės prie mano langų šūkauti „Degtiariovai, išeik“. Taip elgtis tiesiog nekultūringa, – kalbėjo jis. – Yra darbotvarkė. Yra darbai. Yra susitikimai.“   

Anot jo, užuot protestavę, demonstrantai galėtų padėti veteranams daržuose. 

Instagrame M. Degtiariovo paskelbti vaizdo įrašai sulaukė kritiškų komentarų. Trečiadienį vakare prie regiono gubernatoriaus būstinės planuota surengti dar vieną mitingą S. Furgalui palaikyti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNAS

KAUNAS portretas
Nesuprantu rusų ko protestuoti,jei į valdžią isirinko Kagebistą žvalgybos karinonka,tai banditiška organixacija.Demokaatijos nėra ,o Chabarovske pirmisusia nukentės organizatoriai.Užsitikrino sau kėdę dar ilgam .O dėl balsavimų tikriausia tik akių dumimas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių