Quantcast

V. Putino atstovas: virš Kremliaus skraidę ginkluoti vyrai dalyvavo pratybose

  • Teksto dydis:

Maskvoje penktadienį pasklido kalbos dėl paslaptingų vaizdo įrašų, kuriuose matyti virš Kremliaus skraidantys sraigtasparniai ir vieno jų skraidinami, regis, gerai ginkluoti vyrai.

Žmonės spėliojo, kas tai galėjo būti, bet prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad nerimauti nėra ko.

Reporteriams per eilinę spaudos konferenciją jis sakė, kad tebuvo saugumo pratybos.

„Galiu patvirtinti, kad įvyko pratybos, – sakė D. Peskovas. – Čia nėra nieko neįprasta.“

„Nors didžioji rezidencijos dalis yra atvira visuomenei, tai vis tiek yra objektas, į kurį įėjimas ribojamas, tad tokios pratybos yra standartinė praktika“, – pažymėjo prezidento atstovas.

Minėti vaizdo įrašai pasirodė ketvirtadienį. Juose matyti iš Kremliaus – oficialiosios Rusijos lyderio rezidencijos – pakylantys du sraigtasparniai.

Po vienu sraigtasparniu kabėjo platforma, o ant jos buvo grupė kaukėtų, gerai ginkluotų vyrų slepiamųjų spalvų uniformomis.

„Virš Kremliaus skraido sraigtasparniai, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vartotojas Artiomas Kliušinas. – Bandome spėti, koks čia krovinys.“

Naujienų agentūra „Interfax“, remdamasi informuotais šaltiniais, pranešė, kad tai buvo dalis saugumo pratybų Maskvos centre, kurios nuo šiol bus reguliarios.

Visus kitus klausimus D. Peskovas paragino užduoti Rusijos prezidentą saugančiai Federalinei apsaugos tarnybai.

Tarnyba šiuos skrydžius pavadino planuotomis pratybomis ir užsiminė, kad jų bus daugiau.

„Šis pratybų etapas praėjo kaip planuota“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovas Aleksandras Riaskovas.

Vaizdo medžiaga, kurią penktadienį parodė nacionalinė televizija, išprovokavo sujudimą socialinėje žiniasklaidoje.

„Labiausiai tikėtina, nepaprastosios padėties pratybos Kremliaus užpuolimo scenarijui“, – parašė vienas „Twitter“ komentatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių