Quantcast

V. Putinas su E. Macronu aptarė dvišalių ryšių stiprinimą

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir naujasis Prancūzijos lyderis Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) ketvirtadienį kalbėjosi telefonu ir aptarė ryšių tarp Paryžiaus ir Maskvos stiprinimą, pranešė Kremlius.

Abiejų šalių vadovai sakė, kad yra „abipusiškai pasiruošę plėtoti tradiciškai draugiškus Rusijos ir Prancūzijos santykius politikos, prekybos, ekonomikos, kultūros, humanitarinėje ir kitose srityse“, – nurodoma Kremliaus pranešime.

Pasak jo, prezidentai susitarė „kartu dirbti (sprendžiant) dabartines tarptautines ir humanitarines problemas, tarp jų yra ir kova su terorizmu“.

V.Putinas ir E.Macronas taip pat pabrėžė, kad būtina toliau bendradarbiauti, siekiant užbaigti trejus metus nesiliaujantį konfliktą rytinėje Ukrainoje, Prancūzijai ir Vokietijai atliekant svarbų tarpininkavimo vaidmenį.

Po E.Macrono pergalės anksčiau šį mėnesį vykusiuose prezidento rinkimuose V.Putinas jį paragino peržengti didelius nesutarimus tarp abiejų šalių ir kartu kovoti su „didėjančia terorizmo ir smurtinio ekstremizmo grėsme“.

Daugelio nuomone, Kremlius Prancūzijos prezidento rinkimuose palaikė E.Macrono varžovę, kraštutinių dešiniųjų lyderę Marine Le Pen (Marin Le Pen). Šią kandidatę V.Putinas priėmė per vizitą Maskvoje, netikėtai surengtą prieš pirmąjį rinkimų turą.

Įtampą padidino įtariamos kibernetinės atakos prieš E.Macrono kampaniją, kai kurių ekspertų siejamos su Maskva. Be to, E.Macrono šalininkai kaltino Rusijos valstybinę žiniasklaidą bandymais apšmeižti kandidatą.

Rusijos ir Prancūzijos santykiai šiuo metu yra įtempti, nes Paryžiaus balsas buvo vienas svarbiausių, sprendžiant dėl Vakarų šalių sankcijų Maskvai už jos vaidmenį Ukrainos krizėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių