Quantcast

V. Putinas: Rusija siekia per penkmetį padvigubinti prekybos su Afrika apimtis

Per ateinančius penkerius metus Rusija ketina padvigubinti prekybos su Afrika apimtis, pradėdamas viršūnių susitikimą, kuriuo siekiama atkurti Maskvos ryšius su šiuo žemynu, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Šiuo metu mes į Afriką eksportuojame maisto už 25 mlrd. dolerių, o tai yra daugiau nei ginkluotės eksportas, kuris sudaro 15 mlrd. dolerių. Per ateinančius 4-5 metus turėtume bent jau padvigubinti šią prekybą“, – Afrikos šalių lyderiams Juodosios jūros kurorte Sočyje sakė V. Putinas.

„Afrikoje yra labai daug potencialių partnerių su geromis (prekybos) perspektyvomis“, – kalbėjo jis.

Pasak V. Putino, dabartinis Maskvos ir Afrikos šalių prekybos lygis yra nepakankamas.

„Afrikos šalys pritraukia vis daugiau Rusijos verslo dėmesio“, – pridūrė prezidentas, pabrėždamas, kad daug didžiųjų Rusijos bendrovių jau veikia žemyne.

Sočyje vyksta pirmasis Rusijos ir Afrikos viršūnių susitikimas, į kurį atvyko dešimtys Afrikos šalių lyderių. Maskva taip siekia sustiprinti savo įtaką žemyne, kuriame Vakarai ir Kinija jau užima svarbią vietą.

Dvi dienas truksiančio viršūnių susitikimo dalyvių skaičius siekia 3 tūkst.. Jame Afrikos šalių ir Rusijos atstovai rengiasi pasirašyti bendradarbiavimo sutartis bei aptarti įvairių sričių klausimus – nuo branduolinės energetikos iki kalnakasybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių