Quantcast

V. Putinas ragina stiprinti Rusijos branduolines pajėgas

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paragino ateinančiais metais sustiprinti šalies karinį branduolinį potencialą ir užtikrinti, kad jos raketos galėtų įveikti bet kokias raketinės gynybos sistemas, be to, gyrė armijos kampaniją Sirijoje.

Savo kalboje apibendrindamas karinę veiklą 2016 metais, V.Putinas sakė, kad armijos pasiruošimas „reikšmingai padidėjo“, ir paragino tęsti tobulinimus, kad būtų užtikrintos galimybes „neutralizuoti bet kokią karinę grėsmę“.

„Mums reikia stiprinti strateginių branduolinių pajėgų karinį potencialą, pirmiausia – raketų kompleksais, kurie galėtų garantuotai įveikti bet kokias esamas ir būsimas priešraketinės gynybos sistemas“, – per Gynybos ministerijos posėdį sakė V.Putinas, strateginių branduolinių pajėgų potencialo stiprinimą pavadinęs vienu svarbiausių uždavinių nacionaliniam saugumui užtikrinti.

Prezidentas, cituojamas Rusijos naujienų agentūrų, taip pat pabrėžė būtinybę stebėti bet kokius karinių jėgų balanso pasikeitimus prie Rusijos sienų.

„Privalome atidžiai stebėti bet kokius galios pusiausvyros ir politinės-karinės situacijos pasaulyje, ypač – palei Rusijos sienas, pasikeitimus ir greitai koreguoti planus dėl potencialių grėsmių mūsų šaliai neutralizavimo“, – sakė V.Putinas.

Prezidentas taip pat nurodė, kad Rusijos kariškiai sėkmingai pademonstravo savo pajėgumus Sirijoje: „Sirijos armija gavo reikšmingą paramą, padėjusią surengti kelias sėkmingas operacijas prieš kovotojus.“

Rusija nuo 2015 metų rugsėjo tęsia Sirijoje aviacijos kampaniją, kuria remia prezidentą Basharą al Assadą (Bašarą Asadą), be to, Sirijoje veikia rusų specialiųjų operacijų kontingentai.

Tuo pačiu, pasak prezidento, Rusija pademonstravo savo technologijas potencialiems ginklų pirkėjams. „Efektyvus Rusijos ginklų naudojimas Sirijoje atveria naujas galimybes kariniam-techniniam bendradarbiavimui. Turime maksimaliai tuo pasinaudoti. Žinome, kad esama užsienio partnerių susidomėjimo moderniais Rusijos ginklais“, – sakė jis.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu posėdyje pranešė, kad kariškiai „per karinę kampaniją Sirijoje išbandė 162 tipų modernią ginkluotę“, karo lėktuvus „Suchoj“ ir sraigtasparnius „MiG“ ir „Kamov“.

„Jie pasirodė labai efektyvūs“, – sakė ministras.

„35 000 kovotojų“

S.Šoigu pateikė visos kampanijos Sirijoje skaičius, bet civilių aukų skaičių nepaminėjo.

Rusijos karo lėktuvai „likvidavo 725 treniruočių stovyklas, 405 ginklų gamyklas ir dirbtuves, 1 500 vienetų teroristinės technikos ir 35 tūkst. kovotojų, tarp jų ir 204 lauko vadus“, sakė jis.

Nuo savo kampanijos pradžios Rusijos oro pajėgos atliko iš viso 18 800 skrydžių ir sudavė 71 000 smūgių, nurodė S.Šoigu, kuris pridūrė: „Iš banditų grupuočių atimta 448 tankai ir kitos kovinės šarvuotosios mašinos, 57 reaktyvinės ugnies sistemos, 418 savadarbių reaktyvinių ugnies sistemų, 410 minosvaidžių ir daugiau kaip 28 tūkst. šaunamųjų ginklų.“

„Apskritai ši operacija sudarė sąlygas (mums) išspręsti kelias geopolitines problemas, – sakė jis. – Mes reikšmingai pakenkėme tarptautinėms teroristinėms organizacijoms Sirijoje, sustabdėme jų ekspansiją ... (ir) užkirtome kelią Sirijos subyrėjimui.“

Rusija ginklų prekybos srityje prioritetą teikia savo partneriams Azijoje, tarp jų – Indijai ir Kinijai, nurodė jis.

Pasak S.Šoigu, NATO veikla prie Rusijos vakarinių sienų per pastarąjį dešimtmetį išaugo aštuonis kartus, todėl Maskva buvo priversta nusiųsti daugiau karo lėktuvų, kad užkirstų kelią Rusijos oro erdvės pažeidimams.

Kitais metais armijai bus pristatytos keturios papildomos priešraketinės gynybos sistemos S-400, Rusija ypatingą dėmesį skirs savo Vakarų flangui ir Arkčiai, sakė jis.

„Visų pirma mes toliau didinsime karinius pajėgumus, ... imsimės priemonių armijai stiprinti vakariniame, pietvakariniame ir Arkties strateginiuose sektoriuose“, – nurodė S.Šoigu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam kostia

Tam kostia portretas
Apsiraminkite stribo benkarte. Jusu virsaus Lietuvoje nebus. Lietuva buvo, yra ir bus. O ta kremliaus juokdari jau laikas siusti pas psichiatrus ir kuo skubiau...

Kęstas

Kęstas portretas
Lietuvos valtis yra pririšta prie Jungtinės Karalystės laivo. Ir virvės mazgus vis labiau tvirtina D.Grybauskaitė, turėdama viso Lietuvos elito paramą. Tai reiškia, kad mes stropiai mėgdžiojame antirusišką Jungtinės Karalystės užsienio politiką. Savo nepriklausomos politikos mes neturime. Bepigu buvo tai daryti, kai B.Obama už tokią politiką mokėjo dolerius. Dabar Jungtinės Karalystės laivas skęsta. Kodėl? Jungtinės Karalystės išėjimas iš Europos Sąjungos garantuotas. Todėl Jungtinė Karalystė netenka Europos Sąjungos paramos.

Kęstas

Kęstas portretas
Obamą pakeičiantis naujasis JAV prezidentas D.Trumpas pasinaudoja sąjunga su rusais, kad kariniu būdu išspręsti musulmoniškojo terorizmo problemą. Jungtinė Karalystė lieka izoliuota nuo viso pasaulio ir skęsta (aptariama čia). Ar spėsime mes atrišti virvę? Ne, nes Lietuvo elitas vis dar užsimerkęs traukia tą pačią antirusišką Jungtinės Karalystės uždainuotą dainą ir pavojaus nemato. Jungtinė Karalystė nors padoriai nuskęs Atlanto vandenyne. Mes skęstame, pagal įtakingo prezidento Trumpo sąjungininko apibūdinimą, Sankt Peterburgo apylinkėse, purvinoje baloje, kurią privalėjome seniai nusausinti. Praktiškai šią balą galėjome išsemti vienu auksiniu šaukštu, kainuojančiu dešimt kartų brangiau, negu parduotuvėje. Ar esame alkoholikų tauta? Be abejonės. Problema tame, kad esame durnų alkoholikų tauta. Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos- ekonomika.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių