Quantcast

V. Putinas ragina griežčiau bausti nepilnamečius protestuoti skatinančius asmenis

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį paragino policiją susekti asmenis, skatinančius vaikus dalyvauti nesankcionuotose demonstracijose, šalyje anksčiau šiemet nusiritus protestų bangai dėl opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno arešto.

Bendraudamas su aukšto rango Vidaus reikalų ministerijos pareigūnais, V. Putinas paragino juos aktyviau stebėti socialinius tinklus ir susekti asmenis, „įtraukiančius nepilnamečius į neteisėtas akcijas“.

„Įtraukti vaikus į neteisėtas ir nesankcionuotas gatvės akcijas yra neteisėta, todėl būtina atitinkamai reaguoti“, – pažymėjo valstybės vadovas.

Praėjusį mėnesį rusų valdžia apkaltino vyriausiąjį A. Navalno strategą Leonidą Volkovą raginus nepilnamečius dalyvauti nesankcionuotuose mitinguose. Dėl šių kaltinimų jam gali būti skirta iki trejų metų laisvės atėmimo bausmė.

2019 metais į užsienį pasitraukęs A. Volkovas savo kaltę neigia. Lietuva, kur jis šiuo metu gyvena, kategoriškai atsisakė patenkinti Rusijos teismo reikalavimą suimti opozicionieriaus bendražygį.

A. Navalnas – V. Putino aršiausias politinis varžovas – buvo sulaikytas sausio 17 dieną, vos sugrįžęs iš Vokietijos, kur jis penkis mėnesius gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančią medžiaga „Novičiok“. Dėl to išpuolio jis kaltina Kremlių, tačiau rusų valdžia tokius kaltinimus atmeta.

Praėjusį mėnesį opozicionierius buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už lygtinės bausmės pažeidimus, padarytus jam tebesigydant ir reabilituojantis Vokietijoje. Pats A. Navalnas šią bylą laiko Kremliaus kerštu.

Protestai prieš jo areštą pritraukė dešimtis tūkstančių žmonių visoje Rusijoje, o valdžia tas demonstracijas griežtai malšino.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Rusijos jaunimas nenori ir nesupras putkino fašistinės politikos, ne tie laikai mato, kaip žmones gyvena Europos šalyse, kaip Baltijos šalys paliko putliandija toli kelio dulkėse , su visa nafta,dujomis ,galvokit jaunieji kaimynai.

EUROPA IKI ŠIOL TAIP IR NESUPRATO...

EUROPA IKI ŠIOL TAIP IR NESUPRATO... portretas
Su Rusija reikia kalbėtis, tartis, o ne nurodinėti ir aiškinti kaip jai reikia gyventi. Ir...juo labiau - kištis į jos vidaus reikalus. Ne taip seniai nurodinėti bandė Napoleonas, Kaizeris, Hitletris...Šiandien tai daro Amerika, padedant Europai...MOKYKITĖS IŠ ISTORIJOS KLAIDŲ. Rusija ne ta šalis kuri kam nors laižytų užpakalį...

O LIETUVOS VALDŽIOS "PROFESORIAI"...

O LIETUVOS VALDŽIOS "PROFESORIAI"... portretas
Patys organizuoja, skatina ir palaiko vykdomas betvarkes Rusijoje ir Baltarusijoje. Tik, kaip sako liaudies išmintis - kad lazda turi du galus. Kad tik kitu galu negautų patys Lietuvos valdžios "profesoriai".
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių