Quantcast

V. Putinas pirmą kartą pakomentavo incidentą prie Severodvinsko

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį patikino, jog nėra jokios grėsmės po avarijos poligone Archangelsko srityje prie Severodvinsko, padėtis kontroliuojama, imtasi prevencinių priemonių.

„Ten nėra jokios grėsmės, ir radiacinis fonas ten nepadidėjęs. Ten buvo nusiųsta ekspertų, tarp jų – nepriklausomų, kurie dabar kontroliuoja situaciją. Šiaip ar taip, aš gaunu tuos pranešimus, mūsų ekspertų, ir karinių, ir civilinių, pranešimus – didelių pokyčių mes ten nematome“, - pareiškė V. Putinas prieš derybas su Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu, praneša „Interfax“.

Kartu Rusijos prezidentas pabrėžė, jog imamasi prevencinių priemonių, „kad nebūtų jokių staigmenų“.

Jis taip pat pranešė, kad visi žmonės, žuvę arba nukentėję per avariją poligone, bus pristatyti valstybiniams apdovanojimams.

Apie incidentą poligone Archangelsko srityje Rusijos gynybos ministerija pranešė rugpjūčio 8 d. Vėliau korporacija „Rosatom“ informavo, kad sprogimas nugriaudėjo bandant raketą su radioizotopiniu maitinimo šaltiniu.

Tragedijos aukomis tapo septyni žmonės – penki „Rosatom“ darbuotojai ir du Gynybos ministerijos atstovai. Dar šeši žmonės buvo sužeisti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
EGZOTIKA: rusai bando naujas raketas, mes nuo jų ruošiamės gintis kažkokiomis haubicomis iš karinio sąvartyno.

Cha

Cha portretas
Cha cha cha. Patikėjom.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių