Quantcast

V. Putinas pažadėjo skubią pagalbą su pandemija kovojančiai Indijai

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per pokalbį telefonu su Indijos premjeru Narendra Modžiu pažadėjo suteikti jo šaliai skubią humanitarinę pagalbą ir padėti kovoti su COVID-19 pandemija.

„V. Putinas išreiškė palaikymo žodžius N. Modžiui šiuo sudėtingu kovos su koronavirusinės infekcijos plitimu laikotarpiu ir informavo jį apie sprendimą suteikti Indijai skubią humanitarinę pagalbą“, – teigiama Kremliaus pranešime.

Kaip teigiama, Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija išsiųs į Indiją orlaivius su daugiau kaip 22 tonomis humanitarinės pagalbos, kurią sudarys 20 vienetų deguonies gamybos įrangos, 75 dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatai, 150 medicininių monitorių ir 200 tūkst. vaistų pakuočių.

Indija pastaruoju metu tapo pasaulinės koronaviruso pandemijos epicentru. Šalyje per praėjusią parą nustatyta 360 tūkst. naujų infekcijos atvejų – pasaulio rekordas – ir daugiau kaip 3 000 mirčių. Šalies sveikatos priežiūros sistema smarkiai perkrauta. Ligoninėse trūksta lovų, vaistų ir dėl medicininio deguonies trūkumo miršta žmonės.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

:D

:D portretas
bus kaip su pagalba Italijai - 80 proc. bevertė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių