Quantcast

V. Putinas paskyrė naująją vyriausybę: aišku, kokie ministrai lieka postuose

  • Teksto dydis:

Ketvirtą kadenciją pradėjęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį patvirtino naująją šalies vyriausybę, kurioje postus išsaugojo visi buvę svarbiausių ministerijų vadovai.

Vyriausybėje ir toliau liko dirbti užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu.

V. Putino susitikimas su ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu įvyko Sočio kurorte prie Juodosios jūros, jį transliavo šalies televizija. Ministrų kandidatūrų tvirtinimas ilgai neužtruko.

Finansų ministras Antonas Siluanovas taip pat išsaugojo savo postą ir dar buvo paskirtas pirmuoju vicepremjeru Dmitrijaus Medvedevo vadovaujamame kabinete.

Tai buvo svarbiausia permaina D. Medvedevo vadovaujamoje vyriausybėje, apie kurią pranešė premjeras, V. Putinui pradėjus savo 4-ąją kadenciją Kremliuje.

V. Putinas nedvejodamas pritarė D. Medvedevo pasiūlytam kabinetui.

„Visi jie yra gerai žinomi, turi didelę patirtį ir gerai pasirodė savo darbo srityse“, – pareiškė jis.

Nuo 2004 metų užsienio reikalų ministru dirbantis ir tarptautinę pagarbą užsitarnavęs S. Lavrovas pastaraisiais metais, kilus įtampai Rusijos ir Vakarų santykiuose, iš pažiūros atrodė pavargęs.

Šis kietas 68 metų derybininkas ir toliau gins Maskvos pozicijas pasaulyje, beveik kas dieną pasisakydamas Ukrainos ir Sirijos krizių klausimais.

Gynybos ministras S. Šoigu, šias pareigas einantis nuo 2012 metų, ėmėsi Rusijos kariuomenės modernizavimo. Tačiau pastaruoju metu Rusijos kariuomenė labiausiai asocijuojasi su Rusijos karine kampanija Sirijoje.

Savo postą naujoje vyriausybėje išsaugojo ir ekonomikos ministras Maksimas Oreškinas, ministerijai vadovaujantis nuo 2016 metų – nuo tada, kai jo pirmtakas buvo suimtas ir nuteistas už kyšio ėmimą.

Energetikos ministras Aleksandras Novakas, dalyvaujantis svarbiose derybose su Naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) dėl naftos gavybos sumažinimo, taip pat pasiliko savo poste.

Kultūros ministru ir toliau dirbs prieštaringai vertinamas Vladimiras Medinskis, neslepiantis savo konservatyvių pažiūrų ir viešai kritikuojantis iškiliausius meno pasaulio atstovus.

Vitalijus Mutko, atsidūręs įtarimų verpeto dėl valstybės remtos dopingo programos centre, toliau dirbs premjero pavaduotoju, tačiau nebebus atsakingas už sportą, o kuruos statybų sritį.

V. Mutko sporto ministru dirbo nuo 2008 iki 2016 metų, o paskui buvo paskirtas pirmuoju vicepremjeru, atsakingu už sportą. Jo pavardė yra minima tarptautinio tyrimo ataskaitoje dėl valstybės remtos sportininkų dopingo programos, dėl kurios šalies sportininkams nebuvo leista dalyvauti Pjongčango žiemos olimpinėse varžybose su savo šalies vėliava.

Tarp pareigose pažemintų politikų yra ir nacionalistas Dmitrijus Rogozinas, anksčiau dirbęs vicepremjeru ir buvęs atsakingas už kosmoso programą.

V. Putinas laimėjo kovo 18-ąją vykusius prezidento rinkimus ir gegužės 7 dieną buvo inauguruotas ketvirtai kadencijai. Vyriausybės vadovu jis paliko savo artimą sąjungininką D. Medvedevą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
O tai idomu,ten ir taip viskas aisku kas kuom bus,naujiena
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių