Quantcast

V. Putinas pasiruošęs tapti Artimųjų Rytų taikos derybų šeimininku

  • Teksto dydis:

Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis) pareiškė, kad jo Rusijos kolega ir sąjungininkas Vladimiras Putinas norėtų surengti Izraelio ir palestiniečių viršūnių susitikimą taikos deryboms atgaivinti.

Tai A. F. al Sisi pareiškė viename pirmadienį paskelbtame interviu.

Egipto vadovas žurnalistams sakė manąs, kad Izraelis vis labiau įsitikina taikos susitarimo būtinybe, ir pridūrė, jog tai yra „teigiamas ženklas“.

Tačiau nesantaika tarp Gazą kontroliuojančio islamistų judėjimo „Hamas“ vadovų ir Mahmudo Abbaso (Mahmudo Abaso) judėjimo „Fatah“ Vakarų Krante ir toliau tam trukdo, sakė jis interviu.

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) ir M. Abaso taikos derybos yra sustabdytos nuo 2014 metų, nepaisant Vašingtono ir Prancūzijos raginimų atnaujinti taikos procesą.

A. F. al Sisi, kuris palaiko gerus ryšius ir su Izraeliu, ir su M. Abbaso Palestiniečių savivalda, taip pat spaudžia atnaujinti taikos derybas.

„Putinas man sakė, kad yra yra pasiruošęs priimti abu (Abbasą) ir Netanyahu Maskvoje, kad (jie) surengtų tiesiogines derybas sprendimui surasti ir problemai išspręsti“, – kalbėjo jis.

„Manau, kad izraeliečių pusėje įsitikinimas taikos (proceso) svarba auga, o įsitikinimas, kad reikia rasti kokią nors išeitį iš šios problemos, yra teigiamas ženklas“, – sakė Egipto prezidentas.

„Tuo pat metu taip pat svarbu užbaigti nesantaiką tarp palestiniečių... ir sulaukti Palestiniečių savivaldos ir „Hamas“ nacionalinio susitaikymo, kad būtų paruoštas klimatas tikroms pastangoms įkurti valstybę“, – sakė jis.

Praėjusį mėnesį A. F. al Sisi sakė, kad jo šalis deda dideles pastangas, siekdama išjudinti įstrigusį Izraelio ir palestiniečių taikos procesą.

Po šio jo pareiškimo Egipto užsienio reikalų ministras Samehas Shoukry (Samehas Šukris) pirmą kartą po devynerių metų apsilankė Izraelyje.

Egiptas tapo pirmąją arabų valstybe, 1979-aisiais pasirašiusia taikos sutartį su Izraeliu, su kuriuo kariavo keturiuose karuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
Nu nu taikos nesejas Rusija?????..Sirijoje ..nuo bombardavimu pradzios sugebejo uzmusti per bombardavimus virs 3500 zmoniu ,o islamistu bandytai tik 2200... papiauti...per tapati laika ...

jau geriau Putinas nei jankiai.

jau geriau Putinas nei jankiai. portretas
jankia užvyrė kruviną košę, dabar visiems reikia srebti jų nesąmones ir padarytus nusikaltimus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių