Quantcast

V. Putinas parašė naujametinį laišką A. Merkel

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo naujametiniame laiške Vokietijos kanclerei Angelai Merkel ir prezidentui  Frankui Walteriui Steinmeieriui pareiškė viltį dėl dvišalio bendradarbiavimo plėtros kitais metais.

Rusijos ir Vokietijos santykiai yra „svarbūs abiem tautoms ir turi didelę reikšmę stabilumui ir saugumui Europos žemyne“, - sakoma laiške, kurį cituoja Kremlius. V. Putinas jame taip pat reiškia viltį, kad Rusija ir Vokietija 2021-aisiais bendradarbiaus spręsdamos tarptautines problemas.

Šiuo metu Berlyno ir Maskvos santykiai yra tokie įtempti, kokie seniai bebuvo, be kita ko, dėl nuodų išpuolio prieš Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną ir dėl programišių atakos prieš Vokietijos Bundestagą 2015-aisiais. Rusija neigia su tuo turinti ką nors bendra. Dėl šių nusikaltimų ES paskelbė sankcijas Rusijai – į tai Maskva savo ruožtu reagavo baudžiamosiomis priemonėmis pirmiausiai prieš Vokietijos valdžios pareigūnus.

V. Putinas, Kremliaus duomenimis, išsiuntė dešimtis naujametinių laiškų, tarp jų – kadenciją baigiančiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui ir išrinktajam jo įpėdiniui Joe Bidenui. Rusija ir JAV, gerbdamos abipusius savo interesus, gali drauge daug padaryti dėl stabilumo ir saugumo pasaulyje, sakoma čia. Vasario pradžioje baigia galioti paskutinioji didelė sutartis dėl branduolinio nusiginklavimo tarp abiejų šalių – „New-Start“ sutartis. V. Putinas keliskart įspėjo dėl naujų ginklavimosi varžybų. Tačiau susitarti dėl dokumento, ribojančio strateginius atominius ginklus, pratęsimo iki šiol nepavyko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių