Quantcast

V. Putinas nurodė pradėti masinį vakcinavimą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį sveikatos apsaugos pareigūnams nurodė nuo kitos savaitės pradėti plataus masto vakcinavimą nuo koronaviruso ir pridūrė, kad šalyje pagaminta kone 2 mln. dozių rusiškos vakcinos „Sputnik V“.

„Prašyčiau jūsų organizuoti darbą taip, kad iki kitos savaitės pabaigos mes pradėtume šį didelio masto skiepijimą“, – sakė V. Putinas.

Prezidentas pažymėjo, kad pirmieji paskiepyti bus mokytojai ir medikai.

„Buvo ar bus pagaminta per artimiausias kelias dienas daugiau nei 2 mln. dozių“, – pridūrė V. Putinas, kalbėdamas per vaizdo konferenciją su vicepremjere Tatjana Golikova, vadovaujančia kovos su koronavirusu darbo grupei.

Tokį pareiškimą rusų lyderis padarė tą pačią dieną, kai Jungtinė Karalystė leido nuo kitos savaitės skiepyti gyventojus bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo COVID-19.

Praėjusią savaitę Rusija pareiškė, kad atlikus tarpinius tyrimus paaiškėjo, jog „Sputnik V“ veiksmingumas siekia 95 proc. – tai gali reikšti, kad šis preparatas yra veiksmingesnis už siūlomus užsienio konkurentų.

Sovietinio palydovo „Sputnik“ vardu pavadintas preparatas šiuo metu išbandomas su maždaug 40 tūkst. savanorių trečioje ir paskutinėje klinikinių tyrimų stadijoje.

„Sputnik V“ sukurta naudojant du skirtingus žmogaus adenoviruso vektorius. Ši vakcina suleidžiama dviem dozėmis su 21 dienos pertrauka.

Vakcina bus nemokama visiems Rusijos piliečiams, o skiepijimas bus savanoriškas.

Praėjusią savaitę rusų Gynybos ministerija paskelbė, kad kariuomenėje prasidėjo masinė vakcinavimo kampanija, siekiant paskiepyti per 400 tūkst. karių, iš jų apie 80 tūkst. – iki šių metų pabaigos.

Rusija, kur koronavirusinė infekcija patvirtinta 2,3 mln. žmonių, užima ketvirtą vietą pasaulyje pagal COVID-19 atvejų skaičių. Nuo epidemijos pradžios šalyje mirė daugiau kaip 41 tūkst. koronavirusu užsikrėtusių žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Spėju

Spėju portretas
Spėju, Kadyras su savo bojcais nesiskiepys tuo brudu. Skiepai skirti bus tik rusų baudžiaunykams. Nes per daug jų priviso, nepatenkintų dešimt tūkstančių dydžio pensijomis ir dvidešimt tūkstančių dydžio atlyginimais... Pas mus pensinykai gauna 300 pensijos ir nemurma, o ten po 10 000 gaudami vis bangas kelia. Ot ir pavakcinuos juos, kad nurimtų. Taip jiems ir reikia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių