Quantcast

V. Putinas nėrė į Juodosios jūros dugną

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas toliau kuria savo mačistinį įvaizdį – antradienį mažuoju triviečiu povandeniniu laivu jis pasinėrė į Juodosios jūros gelmes apžiūrėti sudužusio laivo prie pernai Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio krantų.

Smėlio spalvos kostiumu vilkintis Rusijos prezidentas įlipo į stiklinę kabiną su batiskafo pilotu ir nusileido į 83 metrų gylį.

„83 metrai yra gana didelis gylis, – sakė V.Putinas po panėrimo televizijos žurnalistams. – Buvo įdomu“.

Po vandeniu Kremliaus šeimininkas apžiūrėjo prie Krymo krantų nuskendusį bizantišką laivą, kuriame buvo rasta X amžiaus keramikos dirbinių.

Šį laivą rusų narai aptiko šiais metais prie Sevastopolio.

„Tai galionas, kuris per įlanką gabeno krovinį į Balaklavą“, – sakė V.Putinas.

„Labai įdomus objektas, jį dar reikia tyrinėti, tokių objektų šiaurinėje Juodosios jūros pakrantėje ne taip ir daug... Tai maždaug X-XI amžius, kaip tik tuo metu kūrėsi Rusijos valstybingumas, plėtojosi ryšiai su Bizantija ir kitomis šalimis. Todėl, manau, tai bus įdomu ir specialistams, ir plačiajai publikai, pastūmės visus mus, kad dar daugiau dėmesio skirtume tėvynės istorijai, ieškotume kažką nauja ir panaudotume dabarčiai ir ateičiai“, – taip pasak „Interfax“ kalbėjo V.Putinas po panirimo.

15 metų Rusiją valdantis V.Putinas ne pirmą kartą demonstravo savo mačistinį įvaizdį. Jis pozavo nuotraukoms kone su visais laukiniais plėšrūnais, paplitusiais Rusijoje, tarp jų – su tigru, snieginiu leopardu ir baltuoju lokiu, iki pusės apsinuoginęs jodinėjo žirgu, vairavo „Formulės 1“ automobilį.

2009 metais V.Putinas Baikalo ežere kitu mažyčiu povandeniniu laivu nusileido iki pat dugno 1400 metrų gelmėje.

Kruopščiai surežisuotomis nuotraukomis siekiama paprastų rusų akyse stiprinti juodąjį dziudo diržą turinčio prezidento įvaizdį.

V.Putino populiarumas per kelis pastaruosius mėnesius pasiekė lig šiol neregėtas aukštumas – beveik 90 procentų, Rusijos valstybės kontroliuojamai žiniasklaidai nuo Krymo aneksijos pernai vasarį iš kailio neriantis, kad jis būtų kuo labiau išaukštintas.

Beje, ne visi V.Putino nuotykiai buvo sėkmingi. 2011 metais rodyta, kaip hidrokostiumą vilkintis V.Putinas paniręs netoli Krymo atranda dvi prieš šimtmečius nuskendusio laivo amforas, kurios regis buvo tyčia ten narų iš anksto padėtos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai  portretas
Reiskia Putinas dar nesenas ir rusai butinai isrinks dar karta prezidentu.Putinas-Rusijos patriotas,kas ten ka nepliurptu.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Kaip mokat "graziai" palot ant Putino, zurnaliugos. Ka jus galit kalbet apie ivaizdi? O musu KGB-iste koki ivaizdi susikuria su vaikais, seneliais, sportininkais? Tai geriau patylekit. Putina myli zmones, ir palaiko ji daugiau nei 90%, kaip jus rasot. Sekmes jam. Suns balsas i dangu neina. Jam nepakenksit.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių