Quantcast

V. Putinas nemato reikalo derėtis su J. Bidenu

Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas penktadienį pareiškė, kad nemato poreikio sėsti prie derybų stalo su JAV lyderiu Joe Bidenu (Džo Baidenu), Maskvos santykiuose su Vašingtonu augant įtampai dėl daugybės klausimų, įskaitant Rusijos invaziją į Ukrainą.

„Turėtume jo paklausti, ar jis pasirengęs su manimi kalbėtis, ar ne. Tiesą sakant, nematau reikalo“, – sakė V. Putinas, paklaustas apie galimą susitikimą su J. Bidenu lapkritį įvyksiančio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio susitikimo kuluaruose.

Jis pridūrė, kad dėl jo dalyvavimo Indonezijos rengiamame viršūnių susitikime dar nenuspręsta.

Turėtume jo paklausti, ar jis pasirengęs su manimi kalbėtis, ar ne.

„Mano kelionės į šią šalį klausimas dar nėra galutinai išspręstas. Rusija tikrai dalyvaus. Kalbant apie formatą, mes vis dar apie tai galvojame“, – sakė V. Putinas žurnalistams po regioninio aukščiausiojo lygio susitikimo Kazachstane.

Anksčiau šį mėnesį J. Bidenas sakė, kad susitikti su V. Putinu „neturi ketinimų“, tačiau neatmetė galimų derybų galimybės.

„Tai dar neaišku“, – pasakė J. Bidenas reporteriams, paklaustas, ar jis pasinaudotų G-20 susitikimu Indonezijoje, kaip galimybe tiesiogiai pasikalbėti su V. Putinu.

Tačiau Baltieji rūmai yra sakę, jog tuo atveju, jei V. Putinas dalyvaus G-20 aukščiausiojo lygio susitikime, dalyvauti turėtų ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, net jei Ukraina nepriklauso šiai grupei.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasJoe BidenasRusijaJAVderyboskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių