Quantcast

V. Putinas: M. Saakašviliui reikėtų grąžinti Ukrainos pasą

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pareiškė, kad Ukraina turėtų grąžinti pilietybę buvusiam Gruzijos prezidentui Michailui Saakašviliui, taip pat ukrainiečiams, palikusiems šalį, kad „išsigelbėtų nuo režimo“.

„Pavyzdžiui, būtų teisinga grąžinti Ukrainos pasą žmogui, kuris anksčiau buvo gruzinas, o dabar laiko save ukrainiečiu. Turiu omenyje Michailą Nikolajevičių Saakašvilį“, – žurnalistams sakė V. Putinas.

Rusijos lyderis pridūrė, kad iš M. Saakašvilio „buvo neteisėtai atimta pilietybė, jis buvo neteisėtai išsiųstas iš šalies“.

„Ją reikėtų grąžinti ir atkurti jo pažeistas teises, kaip ir kai kuriems kitiems Ukrainos piliečiams, priverstiems palikti šalies teritoriją ir išvykti į „pažadėtąsias žemes“, gelbėjantis nuo dabartinio Ukrainos režimo persekiojimo“, – teigė V. Putinas.

2017 metų liepą, M. Saakašviliui viešint Jungtinėse Valstijose, prezidentas Petro Porošenka panaikino jam Ukrainos pilietybę. Gruzijos pilietybės jis neteko 2015-aisiais, kai buvo paskirtas Odesos gubernatoriumi.

2017 metų rugsėjo mėnesį M. Saakašvilis, lydimas šimtų savo šalininkų, kirto valstybinę sieną ir sugrįžo į Ukrainą iš Lenkijos. Rugsėjo 22 dieną teismas pripažino M. Saakašvilį kaltu dėl neteisėto Ukrainos sienos kirtimo.

Praėjusių metų vasario 12-ąją M. Saakašvilį viename restorane Kijevo centre sulaikė kaukėti vyrai. Tą pačią dieną jis buvo deportuotas į Lenkiją, iš kur nuvyko į Nyderlandus, nes yra vedęs šios šalies pilietę.

Ukrainos vidaus reikalų ministerija paaiškino, kad M. Saakašvilis neteisėtai buvo Ukrainos teritorijoje, todėl „pagal visus teisinius formalumus buvo sugrąžintas į šalį, iš kurios atvyko“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincas

Vincas portretas
Okoks pukino reikalas jis turi ta pasa ,ar ne jam jau leido bolotiruotis i Ukrajinos parlamenta.

Al

Al portretas
Jau susidraugavo

tam TvartelioZinios

tam TvartelioZinios portretas
Atsiprasau,o jus cia kuriam tvartelui priklausote,kremliaus tvarteliui ar Naisiu tvartelui? Labai panasus tekstai,sunku atskirti:)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių