Quantcast

V. Putinas išreiškė susirūpinimą dėl džihadistų veiksmų Sirijos Idlibe

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, penktadienį kalbėdamasis telefonu su Turkijos vadovu Recepu Tayyipu Erdoganu (Redžepu Tajipu Erdohanu), pareiškė esąs „rimtai susirūpinęs“ Sirijos džihadistų „agresyviais veiksmais“ Idlibo provincijoje.

Abu lyderiai susitarė „intensyvinti dvišales konsultacijas dėl Idlibo, siekiant sumažinti įtampą, užtikrinti paliaubas ir neutralizuoti teroristų grėsmę“, sakoma Kremliaus pranešime.

Rusijos aviacija savo smūgiais šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje palaikė Sirijos vyriausybės pajėgų puolimą, dėl kurio beveik milijonas civilių buvo priversti pasitraukti kitur. Tai buvo didžiausia persikėlėlių banga per devynerius metus besitęsiantį konfliktą.

R. T. Erdoganas savo ruožtu sakė, kad Sirijos prezidentas Basharas al Assadas (Bašaras Asadas) turi padaryti galą humanitarinei katastrofai Idlibe.

„Per pokalbį telefonu su Putinu Erdoganas pabrėžė al Assado režimo santūrumo ir humanitarinės krizės Idlibe nutraukimo būtinybę“, – pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Pastaruoju metu Maskva ir Ankara nesutaria dėl Idlibo deeskalacijos zonos, kur padėtis smarkiai paaštrėjo.

Turkija kaltina Sirijos pajėgas ir jų sąjungininkus atakomis prieš civilinius objektus ir turkų karių pozicijas Idlibe, ir reikalauja Damasko išvesti savo pajėgas iš deeskalavimo zonos.

Rusų kariškiai skelbė, kad Sirijos armija reagavo į kovotojų atakas.

Kaip pranešta, ketvirtadienį Sirijos opozicijos daliniai, remiant turkų kariams, puolė Sirijos armijos pozicijas Idlibe.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jankių invaziją BŪTINA stabdyt!

Nieko naujo

Nieko naujo  portretas
KGB-istinis paršas Putinas rusų galvažudžių civilių žmonių žudymą Sirijoje vėl bando pateisinti apkaltindamas džihadistus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių