Quantcast

V. Putinas giria stiprėjantį Bažnyčios vaidmenį

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, minėdamas stačiatikių Velykų sekmadienį, gyrė stiprėjantį Bažnyčios vaidmenį visuomenei ir jaunimui, o vyriausiasis šalies dvasininkas išreiškė palaikymą Maskvos puolimui Ukrainoje.

„Norėčiau išreikšti gilią padėką už jūsų nenuilstamą ir pasiaukojamą darbą išsaugant ilgalaikes istorines, dvasines, moralines ir šeimos vertybes, ugdant ir šviečiant jaunimą“, – sakė V. Putinas, dalyvavęs liturgijoje Maskvos Kristaus Gelbėtojo katedroje.

„Daugelį metų jūsų išmintingi ganytojiški žodžiai stiprina visuomenę... Šiandien, kai susiduriame su rimtais iššūkiais, tai ypač svarbu“, – pridūrė jis.

Velykos yra svarbiausia stačiatikių kalendoriaus šventė tiek Rusijoje, tiek Ukrainoje.

Anksčiau Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovas, Maskvos patriarchas Kirilas pateisino savo šalies puolimą Ukrainoje, tvirtindamas, kad rusai ir ukrainiečiai yra broliai, kuriuos jėga atskyrė, ypač Vakarai.

Tačiau Ukrainos vyriausybė prieštarauja tokiai nuomonei, smerkdama Kremliaus invaziją ir vykdydama tyrimus bei baudžiamąjį persekiojimą, nukreiptą prieš Bažnyčią ir dvasininkus, laikomus artimais Maskvai.

Ukrainos valdžia taip pat supykdė Rusijos Bažnyčią karo metu paskelbdama apie vienuolių, užėmusių garsųjį Kyjivo Pečorų lauros vienuolyną, laikomą rusų stačiatikybės lopšiu, išsiuntimą.

Patriarchas Kirilas kovo mėnesį pasmerkė tai kaip, jo žodžiais, monstrišką sprendimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o-ho-ho

o-ho-ho portretas
Rusijos patriarchas Kirilas - yra žinomas KGB agentas. Šis žmogus nenusileido iš dangaus, neišėjo iš rojaus ir nėra Jėzaus Kristaus pasiuntiniu. Jis žinomas kaip Rusijos cigarečių metropolitas. Nuo 1996 m. jis į šalį įvežė cigarečių be akcizo už 14 milijardų dolerių. Maža to, šis apsukruolis įvežė vyno be akcizo dar už 4 milijardus dolerių. Jo laikrodis kainuoja 30 tūkst. dolerių, jis plaukioja prabangia jachta pusnuogių mergelių apsupty... Kas jis? Tikrai ne Vakarų Europos dvasininkas. Tai agentas Michailovas, sovietinio KGB agentas. Jis laimina žudynes Ukrainoje...

uhu

uhu portretas
Putleris – viena ranka žegnojasi (tiesa, nevykusiai, netreniruotas...), lenda viešumon - cerkvėj degina žvakelę, 2 kartus metuose glebėsčiuojasi su kgb-istu Kirilu, o kita ranka kartu su Kirilu laimina žudynes Ukrainoj...

aha

aha portretas
RuZų raketos Velykų dieną apšaudė cerkvę,nužudė net vaikelį,kada juos karma pakoros,nejua nieko nėra švento pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių