Quantcast

V. Putiną „išguiti“ norėjęs Rusijos šamanas pripažintas nepakaltinamu

  • Teksto dydis:

Sibiro šamaną, sulaikytą einant per Rusiją „išguiti“ prezidento Vladimiro Putino iš Kremliaus ir sulaukusį kaltinimų ekstremizmu, teismo ekspertai pripažino nepakaltinamu, ketvirtadienį informavo žmogaus teisių gynėjai.

„Ekspertizė pripažino Jakutijos šamaną Aleksandrą Gabyševą nepakaltinamu. Apie tai [teisėsauga] pranešė advokatei Olgai Timofejevai, atstovaujančiai Gabyševui“, – nurodė organizacija „Pravozaščita Otkrytki“.

„Ateinančią savaitę atliksime savo ekspertizę dalyvaujant nepriklausomiems ekspertams. Manome, kad atlikus ambulatorinę ekspertizę ir nesant pakankamai laiko neįmanoma padaryti patikimos ir išsamios išvados dėl kaltinamojo pakaltinamumo laipsnio“, – pridūrė grupės atstovai.

Šamanu save vadinantis A. Gabyševas kovo mėnesį išvyko 8 000 km kelionę iš gimtosios Jakutijos į Maskvą, siekdamas „išguiti Putiną“ ir „atkurti liaudies valdžią“. Jis buvo nuėjęs maždaug trečdalį dvejus metus turėjusios trukti kelionės, ir eidamas per Rusijos miestus pritraukė daug sekėjų.

Dėl savo užsispyrimo ir tiesmukų pareiškimų apie V. Putiną jis sulaukė žiniasklaidos dėmesio ir simpatijų socialiniuose tinkluose.

Naktį į rugsėjo 19 dieną A. Gabyševui ir jį lydinčiai komandai nakvojant prie Baikalo ežero, šamaną pagrobė kaukėti pareigūnai.

Vėliau vyrui buvo iškelta baudžiamoji byla už „viešus raginimus imtis ekstremistinės veiklos“; jis buvo paguldytas į psichiatrijos kliniką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas butu samanaui

Kas butu samanaui portretas
jei jis sugalvotu isguiti Nepota Boileri?

Memel

Memel portretas
Tas Ruskynas tikra Šiaurės Korėja.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių