Quantcast

V. Orbanas: ES – Sovietų Sąjungos parodija

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pirmadienį prilygino Europos Sąjungą kadaise egzistavusiai Sovietų Sąjungai, teigdamas, kad vienintelis skirtumas yra tas, kad ES „kol kas nėra beviltiška“.

V. Orbanas kalbėjo šalies vakaruose esančiame Vesprėmo mieste, kur dalyvavo minint nacionalinę šventę – neilgai trukusį 1956 m. Vengrijos sukilimą prieš sovietų įtaką, kurį Maskva sutriuškino gausiomis karinėmis pajėgomis.

„Kartais istorija pasikartoja. Laimei, tai, kas pirmą kartą buvo tragedija, antrą kartą geriausiu atveju tėra farsas. Maskva buvo tragedija. Briuselis – nevykusi šių laikų parodija,“ – kreipdamasis į tūkstantį susirinkusių šalininkų kalbėjo V. Orbanas.

„Maskvai sušvilpus, turėdavom šokti. Švilpia ir Briuselis, tačiau šokame, kaip norime, o jei nenorime – visai nešokame,“ – pridūrė jis.

V. Orbanas nuolat nesutaria su ES dėl tokių klausimų, kaip žiniasklaidos ir teismų nepriklausomumas, migracija ar LGBTQ teisės.

Pernai Europos Sąjunga įšaldė milijardus eurų Vengrijai skirto finansavimo dėl šios šalies pozicijos teisinės valstybės ir žmogaus teisių atžvilgiu.

V. Orbanas prilygino šį ES sprendimą sulaikyti šaliai skirtą finansavimą sovietiniams papeikimams.

„Draugų pamokymai nepasikeitė, tik dabar tai vadinama sąlygiškumo procedūra. Partijos Vengrijai pareikštas papeikimas dabar vadinasi Briuselio teisinės valstybės tvarka,“ – sakė jis.

Į valdžią 2010 m. atėjęs Vengrijos nacionalistų lyderis yra ne kartą palyginęs Briuselį su sovietmečio Maskva.

Tačiau šį kartą V. Orbanas pabrėžė, kad ES „dar nėra beviltiška“.

„Maskva buvo nepataisoma, tačiau Briuselį ir Europos Sąjungą galima sutaisyti. Europoje vis dar įvyks rinkimai,“ – sakė jis, kalbėdamas apie kitą birželį įvyksiančius rinkimus į Europos Parlamentą.

V. Orbanas pirma yra išreiškęs viltį, kad bendraminčių partijoms rinkimuose pasiseks ir ES teks pakeisti savo kursą migracijos, LGBTQ ir kitų temų atžvilgiu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie cigona orbana

Apie cigona orbana portretas
Niekas taves ir tavo salies nevercia buti ES, cigone! Isstok ir istok i viena is kremliaus sukurtu organizaciju, kremlinis ispera!

ORBANAS teisus,juk ES nėra nei vieno ATSAKINGO

ORBANAS teisus,juk ES nėra nei vieno ATSAKINGO portretas
už sąjungos egzistenciją-- visi ES č i n o v n i k a i pešioje į visas puses, lyg būtų niekeno neprižiūrima mergelė.--Todėl g r i ū t i e s ilgai laukti nereikės.

Neungaro

Neungaro portretas
Jei kuris yra kvailys, tai jam to negali sakyti. Jis nesupras, nes yra kvail... Reikia jam sakyti, kad jis labai protingas, bet jis nesupras, nes yra kvail... Ką tada sakyti? Reikai nieko nesakyti. Tada jis kalbės, o mes jo neklausysime...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių