Quantcast

V. Babarykos štabas reikalauja naujų Baltarusijos prezidento rinkimų

Baltarusijoje tardymo izoliatoriuje laikomo buvusio pretendento į prezidento postą Viktaro Babarykos štabas pareikalavo valdžios iki rugsėjo 15 dienos organizuoti naujus valstybės vadovo rinkimus dalyvaujant tarptautiniams stebėtojams. 

„Iki rugsėjo 15 dienos surengti naujus sąžiningus rinkimus dalyvaujant visiems alternatyviems kandidatams ir stebint tarptautinėms organizacijoms, su naujomis rinkimų komisijomis, nauja Centrine rinkimų komisija, vaizdo stebėjimo kameromis, atviru balsų skaičiavimu“, – rašoma V. Babarykos štabo pareiškime.

Štabas taip pat reikalauja nedelsiant nutraukti fizinės jėgos naudojimą ir sulaikymus, tuojau pat paleisti visus politinius kalinius, taip pat asmenis, sulaikytus per taikias akcijas ir protestus.

Be to, štabas pranešė, kad V. Babarykos advokatams jau savaitę neleidžiama su juo susitikti. Jie nematė savo ginamojo nuo praėjusio penktadienio.   

„Tai neteisėta ir šiurkščiai pažeidžia ginamojo ir advokatų teises. Reikalaujame įleisti advokatus!“ – rašoma pareiškime.  

V. Babaryka ir jo sūnus Eduardas buvo sulaikyti birželio 18 dieną ir nuo tada laikomi Valstybės saugumo komiteto (KGB) tardymo izoliatoriuje. Buvęs bankininkas kaltinamas subūręs nusikalstamą susivienijimą ir finansinėmis machinacijomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Parlamentas kur?

Parlamentas kur? portretas
Turi buti istatymas kad negalima išvaryti stebetoju

Legitima?

Legitima? portretas
Tulpes kas yra teiseto?

tam-arijas-- jam mociuce is amerikos

tam-arijas-- jam  mociuce is  amerikos  portretas
per Soroso fonda palikima paliko
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių