Quantcast

Už netradicinės lytinės orientacijos redaktorės atleidimą – bauda

  • Teksto dydis:

Suomijos aukščiausias teismas trečiadienį skyrė 18 tūkst. eurų baudą vieno didžiausių šalies žiniasklaidos koncernų „Alma Media“ vadovui už tai, kad jis atleido vyriausiąją redaktorę dėl jos netradicinės lytinės orientacijos.

Koncerno vadovas Kai Telanne atleido neseniai įdarbintą vyriausią redaktorę Johanną Korhonen 2008 metais, sužinojęs, kad jos partnerė yra politiškai veikli moteris.

„Pokalbyje dėl darbo nebuvo kalbama apie J.Korhonen partnerės įdarbinimą, o ir pati partnerė neturėjo jokių įsipareigojimų J.Korhonen darbdaviui“, – sakoma teismo nutartyje.

Teismas paliko galioti Helsinkio apeliacinio teismo nuosprendį ir padidino baudą nuo beveik 7 tūkst. iki 18 tūkst. eurų.

Pasak teismo, J.Korhonen patyrė diskriminaciją ir dėl jos lytinės orientacijos, ir dėl jos partnerės politinės veiklos.

„Alma Media“ pirmininkas Harri Suutari (Haris Sutaris) trečiadienį sakė suomių naujienų agentūrai STT, kad nuo dabar nebebus galima teirautis apie partnerių politinę veiklą, kai bus apklausiami kandidatai į vyriausiojo redaktoriaus pareigas.

„Mes manėme, pagal įstatymus, kad tai galima daryti, o dabar aukščiausiasis teismas nurodė, kad negalima. Nėra reikalo tai užsirašyti kur nors. Tiesiog, turėsime laikytis įstatymo“, – sakė H.Suutari.

Papildomai prie baudžiamosios procedūros dar buvo atskirai nagrinėtas civilinis ginčas, pagal kurį koncernui „Alma Media“ 2010 metais buvo nurodyta sumokėti Johannai Korhonen 80 tūkst. eurų dėl patirtų nuostolių.

„Nepaprastai džiaugiuosi, kad visa tai pagaliau baigėsi. Nors ir taip tai jau seniai nebebuvo svarbiausias dalykas“, – pažymėjo J.Korhonen.

„Alma Media“ leidžia bulvarinį leidinį „Iltalehti“, finansų dienraštį „Kauppalehti“ bei įvairius regioninius laikraščius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...........

........... portretas
Reikėtų šį straipsnį parodyti Mariui Basanovui, ir kreiptis į teismą dėl diskriminacijos, kurią patyrė dėl savo požiūro.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių